activiteiten in en rondom het dorp

De activiteiten staan op datum gerangschikt. Scroll naar beneden voor latere data.

12 December kerststukjes maken

Op dinsdagavond 12 december willen we met elkaar gezellig kerststukjes maken. Deelname is gratis, koffie/thee is voor eigen rekening. Neem je eigenmateriaal mee en kom die avond om 20.00 u naar het dorpshuis in Wirdum om een mooi kerststukje te maken! 

22 december filmhuis Monsieur Chocolat

Waargebeurd drama met Omar Sy, bekend van intouchables en Samba, als Chocolat. De eerste zwarte circusartiest in Frankrijk, die razend populair wordt ten tijde van de belle époque.( De belle époque is een periode in de Franse, en met uitbreiding Europese geschiedenis die men situeert aan het einde van de 19de eeuw tot de aanvang van de Eerste Wereldoorlog.)

Samen met zijn partner, de clown Footit, beleeft hij weergaloze successen. Maar kan hij omgaan met de valkuilen van de roem, de vele vrouwen en het snelle geld? Het vergeten verhaal van een buitengewoon man.

Deze 120 minuten durende film wordt eigenlijk nooit saai. Monsieur Chocolat is gezegend met een sterke rolbezetting, want ook Sy's tegenspeler James Thierrée laat zich niet onbetuigd als Footit. Sy en Thierrée zijn aan elkaar gewaagd als hun personages, waarbij de gepijnigde maar desondanks olijke Chocolat een uitstekende tegenstelling vormt met de vakidioot Footit.

Dorpshuis: 20.00 uur

Entree: 5 euro

24 December kerstdiner 60+

27 december kinderfilm Ma Vie de Courgette

Het is misschien even schrikken als je Courgette voor het eerst ziet. Hij heeft blauw haar, een rode neus en grote ronde ogen met blauwe kringen eromheen. Om eerlijk te zijn lijkt hij meer op een vogelverschrikker dan op een jongetje.

Gelukkig went het snel. Hoe langer je ernaar kijkt, hoe liever het wordt: die grote ogen en rode neuzen zijn eigenlijk prachtig. En de blauwharige Courgette (het is een bijnaam, hij is eraan gehecht) is het meest aandoenlijk van iedereen.

Op een dag veroorzaakt Courgette een ongeluk, waarbij zijn stomdronken moeder komt te overlijden. De jongen wordt opgevangen door de vriendelijke agent Raymond, die hem naar een opvanghuis brengt waar meer kinderen wonen die om wat voor reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen. Het kost Courgette eerst veel moeite om te wennen aan zijn nieuwe thuis, ook al zijn de volwassenen in het tehuis begripvol en aardig. Pas wanneer er een nieuw meisje arriveert, bloeit Courgette op. Deze Camille is stoer, komt voor zichzelf en anderen op en Courgette valt als een blok voor haar. Dankzij Camille en politieman Raymond, die hem trouw blijft opzoeken en regelmatig brieven stuurt, krijgt Courgette langzaam maar zeker weer een beetje vertrouwen in het leven. Ma vie de Courgette is een verhaal over hoop, over diepe dalen én hoge bergen

Aanvang: 14.00 uur. Entree: 3 euro

30 December Heerlijk oliebollen en appelflappen uit eigen dorp

De dagen zijn inmiddels al korter en voor we het weten is het einde van het jaar in zicht. zaterdag 30 december worden er, door het oliebollen bak team, heerlijke oliebollen en appelflappen gebakken. Helemaal bij de tijd want het is een streekproduct van uit eigen dorp!

Ook dit jaar is de opbrengst gewoon weer voor Dorpsbelangen Wirdum en kun je ze weer  middels het bestelformulier, wat bij Rondom Wirdum 319 zit, bestellen.

We hopen met elkaar op weer een gezellige dag en vinden het erg leuk als jullie met ons deze dag willen afsluiten. Vanaf 16.00 is de bar open en onder het genot van een drankje, een heerlijke verse bol of flap, de zelf gebrouwen koffielikeur met echte slagroom; is er ruimte om elkaar te ontmoeten en eventueel het afgelopen jaar te evalueren.  En oh ja: vanaf 16.00 staat ook u bestelling klaar!

Graag de bon voor 26 december inleveren bij Coby Bultje. Kerkeweg 18

En ook dit jaar kan u bestelling weer bij u thuis bezorgd worden door behulpzame jeugd uit Wirdum.

Alvast allemaal hele gezellige november en december dagen en graag tot 30 december.

Het oliebollenbakteam 2018!

 

3 Januari Winter knutsel morgen

Op woensdagmorgen 3 januari organiseert de activiteitencommissie vanuit Dorpsbelangen een gezellige morgen voor alle kinderen uit Wirdum en omstreken. Er is weer van alles te doen in het dorpshuis. Het duurt van 10.30- 12.00 u en opgave is niet nodig. Kom gezellig langs!

Lijkt het je leuk om mee te helpen deze morgen, neem dan gerust contact op met Sandra.

Voor wie: Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar
Wanneer: Woensdagmorgen 3 januari van 10.30-12.00 uur

Waar: Dorpshuis Wirdum
Opgave: Niet nodig
Kosten: € 1,- voor leden vannDorpsbelangen Wirdum, € 2,- voor niet-leden

Voor info: Sandra v.d. Burg: 06-51277358 

19 Januari Truman

Julián is een acteur en levensgenieter die de vijftig is gepasseerd. Hij is terminaal ziek en accepteert dat sterven deel uitmaakt van het leven, daarom organiseert hij zijn laatste afscheid. Zijn jeugdvriend Tomás komt hem uit Canada bezoeken, ze hebben elkaar in jaren niet gezien. Samen zullen ze vier onvergetelijke dagen beleven gedurende welke ze diverse steden aandoen. Ondertussen proberen ze een oplossing te vinden voor de grootste zorg waar Julián mee worstelt: een nieuw thuis vinden voor Truman, zijn hond.

Dorpshuis: 20.00 uur

Entree: 5 euro

28 Januari muziekcafe: Kevin Bos

Kevin is geboren in 1992 in het noord Groningse dorpje Bierum. Al op zeer jonge leeftijd kwam hij in aanraking met muziek. De grote platen collectie van zijn vader en mede het feit dat vader gitaar speelde, droegen bij aan de grondbeginselen van Kevin z’n muziekvorming.

De muziek interesse is hem altijd bijgebleven, vanaf z’n kinderjaren speelde hij gitaar en ontwikkelde daarbij z’n eigen stijl. Hij genoot een opleiding aan de School voor de Kunsten te Groningen, die hij met succes heeft afgerond.

Nu is hij druk bezig met een carrière als singer/songwriter, en speelt in meerdere bands. Op het podium is Kevin in z’n element. Met zijn glasheldere stem en z’n ritmisch en interessant gitaarspel is het een genot voor oog en oor om hem bezig te zien.

Enkele wapenfeiten van Kevin zijn o.a. het verzorgen van voorprogramma’s van o.a. Greg Trooper  en ook voor J.W.Roy heeft hij  ‘geopend’.

Hij speelde inmiddels op een aantal kleine Nederlandse americana podia als, “de Amer” in Amen en ’t Zielhoes in Noordpolderzijl.

Fromaweg 2 Wirdum, kosten 5 euro

Zaal open 14.30 uur

Aanvang 15.00 uur

16 Februari filmhuis: The big sick

Kumail Nanjiani is een stand-up comedian die zijn inkomen bijvult met werk als Uber-chauffeur. Zijn Pakistaanse ouders zien liever dat hij rechten gaat studeren en met een Pakistaanse moslima trouwt. Zijn ouders nodigen dan ook iedere week een meisje uit om kennis te maken met Kumail. Kumail moet hier echter niets van weten. Hij heeft net Emily ontmoet en is verliefd. 

De relatie met Emily lijkt perfect te zijn: de twee hebben een uitstekende chemie. Kumail kan Emily echter niet mee naar huis nemen: als zijn ouders erachter komen dat hij niet met een moslima zou trouwen wordt hij onterft. Als Emily hierachter komt strand de relatie. Een paar weken later wordt Kumail gebeld: Emily ligt in het ziekenhuis. Als hij daar aankomt wordt Emily in een kunstmatige coma gehouden. Dan ontmoet hij Emily’s ouders. De onderlinge verhoudingen tussen de drie leveren een zeer vermakelijk, levensecht en mooi verhaal op. Ondanks dat Emily's leven in gevaar is, blijft de film zowel grappig als ontroerend.

Dorpshuis: 20.00 uur

Entree: 5 euro