activiteiten in en rondom het dorp

De activiteiten staan op datum gerangschikt. Scroll naar beneden voor latere data.

21 oktober: Toneelvoorstelling in Garrelsweer

Het Complot speelt:

EEN VREEMDE GAST

Hij is notaris, zij heeft haar cateringbedrijf en kunsthandel. Seiffert en Lilly van der Merwede, welgestelde moderne vijftigers. Een zeer geslaagd stel, zo lijkt het, toch?! Op een avond treffen zij voorbereidingen voor een etentje met 2 andere stellen, goede vrienden. Wanneer ze arriveren treffen zij ‘Een Vreemde Gast’. Een exotische figuur die bij Lilly en Seiffert logeert en klusjes verricht om zijn grote droom waar te kunnen maken. Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën en reacties op deze tijdelijke nieuwkomer, deze vreemde snuiter. In de onderlinge relaties draagt elk personage zijn eigen geheim. Maar hoe lang nog? En wat gaat er door het hoofd van meneer Seiffert en waar hangt hij al die tijd uit?

 “Staat hij gewoon toe te kijken hoe iemand er met zijn portefeuille

vandoor gaat, midden op straat, zonder iets te doen.”

In deze voorstelling lopen een aantal zaken door elkaar; knellende relaties uit het verleden, botsende culturen, hechte vriendschap, ontrouw en broeierige verlangens in het heden. Dat zaait natuurlijk verwarring, verstoort elkaars veilige leven en leidt uiteindelijk tot ingrijpende keuzes. Gebeurtenissen in de scènes lijken zo uit de actualiteit ontsproten en leveren soms pijnlijke momenten op. Plaatsvervangende schaamte en hilarische momenten wisselen elkaar af in dit actuele drama.

Deze voorstelling wordt zaterdag 21 oktober 2017 gespeeld in Dorpshuis Weersterheem, aanvang 20.00 uur.

Kosten: 10 euro voor een kaartje, een lekkere bak koffie en een plak koek!

Reserveren kan bij Gerda: tel. 06 150 35 891 of via g.remminga@kpnmail.nl

 

25 oktober kinderknutselochtend met pannenkoeken!

Herfstspektakel in het Dorpshuis

Kom jij ook spelletjes doen en knutselen in de herfstvakantie? Jullie gaan hele mooie dingen maken met elkaar. Als je uitgespeeld bent hoef je niet meer te eten, want er staat een grote schaal met pannenkoeken om van te smullen!

Wanneer:
 woensdag 25 oktober

Hoe laat:
 10.30 tot 13.00 uur

Waar:
   Dorpshuis

Kosten:
€ 1,- als je lid bent van dorpsbelangen anders € 2 ,-

 

27 oktober filmhuis: Lion

Stel je voor dat je als klein kind verdwaalt in India, een land met meer dan een miljard inwoners en bijna vierhonderd gesproken talen. Het overkwam de destijds vijfjarige Saroo. Nadat hij in een verkeerde trein stapte en na enkele dagen en duizenden kilometers verder, aan de andere kant van het land terechtkwam. Via een weeshuis wordt Saroo geadopteerd door een Australisch echtpaar. Jaren later, met behulp van de zoekmachine Google Earth en flarden uit zijn geheugen, probeert hij zijn biologische familie te traceren. Een onwaarschijnlijke zoektocht naar een speld in een hooiberg. 

Het resultaat is een intiem en vakkundig geschoten verhaal, dat een genuanceerd beeld schetst van het leven van een adoptiekind vanuit verschillende perspectieven, en tegelijkertijd een positieve boodschap meedraagt over technologie als een verrijking van ons leven. Het is voornamelijk de fantastische cast die het geheel invoelbaar maakt.

Vrijdag 27 oktober 20.00 uur

Zaal open 19.30 uur

Entree 5 euro

29 oktober muziekcafé Tineke Rouw en dansteam Vasara

Tineke Rouw-Oosterhuis, geboren en getogen in Overschild, ze zal hier ook een lied over zingen, begon haar solocarrière ruim 35 jaar geleden. Na eerst in aanraking te zijn gekomen met het Gronings lied en later de buikdans. Een zee aan ervaring en tal van buikdanscursussen in binnen- en buitenland hebben haar tot iets unieks gemaakt. Een dansende troubadour geflankeerd door haar sensuele (buik)dansteam Vasara. Een mix van weemoed en passie.

Aanvang 15.00 uur zaal open 14.30 uur

Entree 5 euro

 

Tineke Rouw en dansteam Vasara

11 november Sint Maarten

25 november intocht sinterklaas Wirdum!

Informatie volgt

25 november Pubquiz

Informatie volgt!

26 november muziekcafé duo Lanyok

Duo Lanyok bestaat uit Marjolijn Mellema en Moniek Bollen.  Zij spelen muziek uit de Balkan en muziek die bekend is onder de noemer zigeunermuziek.

Accordeoniste Moniek Bollen heeft een lange staat van dienst in de wereldmuziek. Zij speelde op grote podia o.a. met de band Da Gaia en maakte deel uit van zigeunerorkest Zwarte Ogen.
Nu speelt zij diverse stijlen muziek in de muziekduo’s Bollen&Co en Lanyok.

Violiste Marjolijn Mellema kwam al jong in aanraking met zigeunermuziek. Lange tijd maakte zij deel uit van de Roemeense zigeuner- en volksmuziekgroep 'Mioritza'.
Momenteel speelt ze in volksdansorkest Bobander en in het duo Tsjimatsji met gitarist Hans Stoop. In Lanyok speelt zij een eigen stijl die stuwend of klaaglijk, maar altijd meeslepend is. 

Aanvang 15.00 uur zaal open 14.30 uur

Entree 5 euro

 

8 december filmhuis The Eagle Huntress en A sweet taste of life

The Eagle Huntress

Ze is pas 13, maar ze weet precies wat ze wil. De Kazachse Aisholpan, opgegroeid op de Mongolische steppe, wil een arend trainen voor de jacht op vossen en andere kleine dieren. Precies zoals het al generaties lang in haar familie gedaan wordt. Door de mannen.

Vrouwen horen niet te jagen en jonge meisjes al helemaal niet. Toch maken Aisholpans ouders geen enkel bezwaar als ze de plannen van hun dochter vernemen. Het meisje is zo vastberaden - en ook zo getalenteerd -dat niemand in haar omgeving eraan twijfelt dat ze haar doel zal bereiken.

De arendjacht is in de loop der tijd van een traditionele leefwijze geëvolueerd tot een tak van sport die veel toeristische belangstelling trekt. Een fotoserie van Aisholpan met een arend ging in 2015 de wereld over en trok de aandacht van de Brit Otto Bell, die een film wilde maakte over het dappere meisje. Met een kleine crew en minimale middelen reisde hij naar Kazachstan. Het prachtige berglandschap wordt breeduit geëtaleerd in drone-shots, terwijl opnamen met GoPro-camera's de actiescènes van adrenaline voorzien. In de film wordt duidelijk hoe stoer Aisholpan is. Het meisje klimt zonder blikken of blozen over een steile bergwand om een geschikt arendsjong te vangen, boekt onmogelijke records met het dier en wint alsof het niets is een belangrijke wedstrijd. Met zo'n overtuigende heldin kan de film niet de mist ingaan.

 

 

A sweet tast of life

Sentaro runt een bakkerswinkeltje waar hij dorayaki verkoopt - Japanse pannenkoekjes gevuld met ‘An', een zoete rodebonenpasta. Wanneer Tokue, een oude en ietwat spirituele vrouw aanbiedt hem te helpen in de keuken, accepteert hij dat schoorvoetend. Tokue blijkt met veel liefde en aandacht overheerlijke ‘An' te kunnen maken. Met dank aan haar geheime recept komt de kleine bakkerij tot bloei en ontstaat er een bijzondere vriendschap.

22 december filmhuis Monsieur Chocolat

Waargebeurd drama met Omar Sy, bekend van intouchables en Smaba, als Chocolat. De eerste zwarte circusartiest in Frankrijk, die razend populair wordt ten tijde van de belle époque.( De belle époque is een periode in de Franse, en met uitbreiding Europese geschiedenis die men situeert aan het einde van de 19de eeuw tot de aanvang van de Eerste Wereldoorlog.)

Samen met zijn partner, de clown Footit, beleeft hij weergaloze successen. Maar kan hij omgaan met de valkuilen van de roem, de vele vrouwen en het snelle geld? Het vergeten verhaal van een buitengewoon man.

Deze 120 minuten durende film wordt eigenlijk nooit saai. Monsieur Chocolat is gezegend met een sterke rolbezetting, want ook Sy's tegenspeler James Thierrée laat zich niet onbetuigd als Footit. Sy en Thierrée zijn aan elkaar gewaagd als hun personages, waarbij de gepijnigde maar desondanks olijke Chocolat een uitstekende tegenstelling vormt met de vakidioot Footit.

Dorpshuis: 20.00 uur

Entree: 5 euro

27 december kinderfilm Ma Vie de Courgette

Het is misschien even schrikken als je Courgette voor het eerst ziet. Hij heeft blauw haar, een rode neus en grote ronde ogen met blauwe kringen eromheen. Om eerlijk te zijn lijkt hij meer op een vogelverschrikker dan op een jongetje.

Gelukkig went het snel. Hoe langer je ernaar kijkt, hoe liever het wordt: die grote ogen en rode neuzen zijn eigenlijk prachtig. En de blauwharige Courgette (het is een bijnaam, hij is eraan gehecht) is het meest aandoenlijk van iedereen.

Op een dag veroorzaakt Courgette een ongeluk, waarbij zijn stomdronken moeder komt te overlijden. De jongen wordt opgevangen door de vriendelijke agent Raymond, die hem naar een opvanghuis brengt waar meer kinderen wonen die om wat voor reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen. Het kost Courgette eerst veel moeite om te wennen aan zijn nieuwe thuis, ook al zijn de volwassenen in het tehuis begripvol en aardig. Pas wanneer er een nieuw meisje arriveert, bloeit Courgette op. Deze Camille is stoer, komt voor zichzelf en anderen op en Courgette valt als een blok voor haar. Dankzij Camille en politieman Raymond, die hem trouw blijft opzoeken en regelmatig brieven stuurt, krijgt Courgette langzaam maar zeker weer een beetje vertrouwen in het leven. Ma vie de Courgette is een verhaal over hoop, over diepe dalen én hoge bergen

Aanvang: 14.00 uur. Entree: 3 euro