activiteiten in en rondom het dorp

De activiteiten staan op datum gerangschikt. Scroll naar beneden voor latere data.

16 Februari filmhuis: The big sick

Kumail Nanjiani is een stand-up comedian die zijn inkomen bijvult met werk als Uber-chauffeur. Zijn Pakistaanse ouders zien liever dat hij rechten gaat studeren en met een Pakistaanse moslima trouwt. Zijn ouders nodigen dan ook iedere week een meisje uit om kennis te maken met Kumail. Kumail moet hier echter niets van weten. Hij heeft net Emily ontmoet en is verliefd. 

De relatie met Emily lijkt perfect te zijn: de twee hebben een uitstekende chemie. Kumail kan Emily echter niet mee naar huis nemen: als zijn ouders erachter komen dat hij niet met een moslima zou trouwen wordt hij onterft. Als Emily hierachter komt strand de relatie. Een paar weken later wordt Kumail gebeld: Emily ligt in het ziekenhuis. Als hij daar aankomt wordt Emily in een kunstmatige coma gehouden. Dan ontmoet hij Emily’s ouders. De onderlinge verhoudingen tussen de drie leveren een zeer vermakelijk, levensecht en mooi verhaal op. Ondanks dat Emily's leven in gevaar is, blijft de film zowel grappig als ontroerend.

Dorpshuis: 20.00 uur

Entree: 5 euro

 

22 februari Inloopavond Bestemmingsplan woondorpen

Uitnodiging

De gemeente is drukdoende met het eventueel aanpassen van de bestemmingsplannen Woondorpen. Ook Wirdum is zo’n woondorp. Op deze inloopavond kunt u het bestemmingsplan voor Wirdum bekijken en kunt u eventueel als er zaken niet kloppen of aanpassingen wilt aangeven dit middels een formulier van de gemeente doen.

Aanvang 20.00 uur in het dorpshuis

Dorpsbelangen

25 februari Muziekcafé: Hail Gewoon

Hail Gewoon als half gewoon in Wirdums muziekcafe zondagmiddag 25 februari

GER WARINK - Beverwijk, 1962) kreeg rond zijn 9e zijn eerste elektrische gitaar van zijn vader, een rode Stratocaster. Na één gitaarles van Jaap Warink (It’ 66) was het voldoende en ging het instrument weer in de kast om vervolgens na de verhuizing van Beverwijk naar Loppersum in 1972 te worden verkocht aan een optredende band (the Refugees) bij zijn ouders in het hotel voor de lieve som van 25 gulden. Op zijn 15e kocht hij een Egmond gitaar voor 100 gulden bij het Noorder Muziekhuis in Groningen en ging aan de slag. Eén en ander resulteerde in een zekere vaardigheid, die gevolgd werd door het oprichten van zijn eerste band Sjek Cheque en de Vloetjes, even later via The Judge omgedoopt tot L&B Band. Hiermee werden twee singles opgenomen in 1982 en 1983. De single getiteld "De eerste de beste" haalde een tipnotering in België. Al met al heeft deze formatie tot februari 1986 in wisselende bezettingen bestaan.

De muzikale carrière lag door het opstarten en runnen van een eigen bedrijf stil tot 1991, toen Ger werd benaderd door de leden van Hail Gewoon om hun gitarist te vervangen die om gezondheidsredenen moest stoppen. Vanaf die dag tot heden is Ger de zanger/gitarist van de band. Op Wikipedia is overigens de hele geschiedenis van Hail Gewoon te lezen.
Ger is nu, naast het runnen van Ger Warink Muziek te Loppersum ook bezig zijn guitarskills over te brengen op de jeugd door middel van het geven van gitaarles.

Zaal open 14.30

Aanvang 15.00

Entree 5 euro

Wees er op tijd bij vol is vol!

Muziekcafe team

16 maart filmhuis: Floris Foster Jenkins

Op ware gebeurtenissen gebaseerd komisch drama over de gefortuneerde New Yorkse Florence Foster Jenkins (Streep), die halverwege de vorige eeuw een belangrijke voorvechtster was in de wereld van de opera. Ze zingt zelf ook. Heel vals, maar dat weet ze niet omdat ze toondoof is geworden na een ernstige ziekte. En omdat haar echtgenoot (Grant) iedereen omkoopt die wat onaardigs over haar wil zeggen. Dat levert natuurlijk problemen op als ze per se wil optreden in Carnegie Hall.

Dorpshuis: 20.00 uur

Entree: 5 euro

 

25 maart muziekcafé: B.J. Hegen band

De Drentse Bluesband B.J. Hegen (Assen 1942) is een van de weinige muzikanten die het nog steeds aandurft om in een tijd van bluesrock en allerlei bluesverbasteringen, bluesmuziek te maken zoals deze oorspronkelijk en volgens traditie is bedoeld. B.J. Hegen bluesgitarist, zanger, schilder en cartoonist kent over een periode van meer dan 50 jaar een wisselende muzikale carriere. B.J. Hegen’s muzikale reis dateert van de jaren 60.

Beinvloed door de toen geldende muzikale normen gaf hij zich in eerste instantie over aan de popmuziek. Ondertussen kwam hij ook in aanraking met de blues en daarin werd hij bijzonder aangetrokken door de vertolkers van de Chicagostijl waaronder favoriete exponenten als Johnny Young en John Little John. B.J. bestudeerde de Chicagostijl en ging uiteindelijk terug tot de archetypische oervormen van de blues. Het waren deze invloeden die hem deden besluiten om in de jaren zeventig definitief over te stappen naar een te formeren bluesband onder zijn eigen naam. Zijn band begeleide Amerikaanse artiesten als Eddy Burns en Eddie C. Campbell tijdens tournees door Europa.

In de jaren 80 verzorgde hij met zijn Band de supportact voor B.B. King in Den Haag. Hegen is een uitstekend gedocumenteerd kenner van de blues, en Chicagoblues in het bijzonder waaraan hij op het podium zijn eigen interpretatie brengt. In Jan Warntjes (Drieborg, 1942) heeft hij sinds jaar en dag zijn vaste pianist gevonden. Warntjes leerde in de jaren 60 de grondbeginselen van de ragtime in New Orléans. In ruil voor drank bracht Sweet Emma Barret hem de akkoordenschema’s en het syncopisch spelen bij wat later uitgroeide tot het ragtime solowerk. De volgende fase was de Dixielandstijl. Jan speelde in verschillende Dixielandbands, maar de liefde voor het solowerk bleef hem boeien. Pas in 1976 kwam de Blues weer naar voren en later de Boogie Woogie, zijn herinneringen van de ontmoetingen met Bluespianisten uit de States komen bij hem dan ook steeds weer boven. In 1977 werd de tweede prijs gewonnen op het Nationaal Blues en Woogie festival te Bergen (Noord Holland) en werd hij dan ook een geziene gast bij Bluesfestivals en in Jazz cafés. De non-commercie heeft steeds een positieve invloed gehad op zijn spel, zodat zeer authentiek werk naar voren komt. Samen vormen deze mannen een authentiek Blues duo, dat regelmatig wordt uitgebreid met een ritmesectie die bestaat uit bassist Frans Többen en slagwerker Hank van der Veen.

Nog niet zo lang geleden bracht de band hun studio cd All-round Men uit, die nu wordt opgevolgd door een in eigenbeheer uitgebrachte live registratie. De vier nummers op deze schijf, die live werden opgenomen tijdens een optreden in cultuurpodium Vanslag in Borger, Drenthe, is een fraaie aanvulling op de cd All-round Men. Warntjes trapt af met een piano intro op de kalme shuffle Lightnin’ Struck Poorhouse en vult verder met kamerbrede akkoorden, waarmee Hegen met zijn herkenbare zangstem prima uit de voeten kan. Ook Steady Rollin’ Man wordt in een medium tempo shuffle strak neergezet en smaakvol door Hegen van doeltreffend gitaarwerk voorzien. Het tempo gaat flink omhoog in My Heart’s Cryin’, waarin BJ Hegen met zijn puntige gitaar riffs de zaak behoorlijk op scherp zet. Rooster Blues, een signature song van Hegen die vol breaks zit, swingt heerlijk de speakers uit. Afwisselend wordt er, op het vakkundig fundament van een walking bass van Frans Többen en het uiterst swingende drumwerk van Hank van der Veen, driftig door Hegen en Warntjes op respectievelijk harmonica en piano gesoleerd. Authentieke blues van Drentse bodem, die je tegenwoordig maar weinig meer hoort.

Dorpshuis
Zaal open 14.30 uur
Start 15.00 uur
Entree 5 euro

Zaterdag 31 maart: paas eieren schilderen

Pasen valt dit jaar op 1 en 2 april.

Zaterdag 31 maart mogen kinderen, ouders, opa's en oma's, ooms en tantes, eieren komen verven en versieren.

Aanvang 10:30 uur in het Dorpshuis van Wirdum. En natuurlijk is er voor iedereen wat lekkers!

Zoals elk jaar, zijn er nu ook weer prijzen te winnen voor de mooist versierde eieren!

Die dan tweede paasdag (2 april) worden verstopt voor de kinderen.

Maandag 2 april: Paas eieren zoeken

2de Paasdag 2 april gaan we de eieren zoeken die we zaterdag hebben

beschilderd. Vanaf 10:00 uur ben je welkom in het dorpshuis om je in

te schrijven. Om 10:30 uur gaan we beginnen.

Het is verstandig om je laarzen aan te doen.

Wie gaat de meeste eieren vinden en wie het gouden ei? Natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen!

13 april filmhuis: Jackie

De film Jackie springt heen en weer tussen het moment van de moord, een rondleiding in het Witte Huis en de voorbereiding van JFK’s staatsbegrafenis. Vaak be­ginnen scènes midden in de actie. Waar zijn we? Wie zijn die mensen? De chaos wordt omhelst en laat ons ontredderd toekijken. Zoals Jackie zich voelt.

Toch is er een rode draad: een interview dat Jackie geeft aan een journalist Die scènes zijn de sleutel tot het raadsel, want ze tonen hoe Jackies obsessie voor schoonheid veel verder gaat dan de gordijnen in het Witte Huis of de stijlvolle pakjes aan haar lijf. Ook de geschiedschrijving over haar man moet esthetisch zijn. JFK moet en zal herinnerd worden als een magnifieke president.

Jackie komt niet per se naar voren als een gezellige vrouw. En dat siert de film. Hij toont de vele gezichten van een vrouw. Nu eens gedienstig glimlachend, dan weer streng en bitter of ronduit theatraal: Jackie is het allemaal.

Dorpshuis: 20.00 uur Entree: 5 euro

25 mei filmhuis: Waterboys

Een film van Nederlandse bodem. Je vader kun je niet kiezen. Je zoon ook niet. ‘Waterboys’ vertelt het intens grappige en ontroerende verhaal van misdaadromanschrijver Victor en zijn cello spelende zoon Zack. Op dezelfde dag door hun vrouwen het huis uitgezet, moeten de mannen zichzelf en hun relatie opnieuw zien uit te vinden tijdens een turbulente reis naar Schotland ter promotie van Victors nieuwste boek. De confrontatie met elkaar en de ontstane situatie als vrijgezel, is onvermijdelijk. Een film over een vader die maar niet volwassen wil worden en zijn zoon die het leven wat minder serieus zou moeten nemen. 

Dorpshuis: 20.00 uur Entree: 5 euro

22 juni filmhuis: The circle

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma.

Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken. Maar daar zit een gevaarlijke kant aan. ‘The Circle’ is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Dave Eggers, met hoofdrollen voor Tom Hanks en Emma Watson.

Dorpshuis: 20.00 uur Entree: 5 euro

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

09.02 | 21:14
Oliebollen bakken heeft ontvangen 3
09.02 | 21:14
Kerstdiner 60+ heeft ontvangen 4
09.02 | 21:14
Mooi Wirdum heeft ontvangen 2
07.01 | 21:34
Activiteiten heeft ontvangen 1
Je vindt deze pagina leuk