activiteiten in en rondom het dorp

De activiteiten staan op datum gerangschikt. Scroll naar beneden voor latere data.

Opgave speelweek 2018 vóór 2juli

Alle ridders, prinsessen, koningen, jonkvrouwen, heksen etc van Wirdum, Garrelsweer en omstreken kunnen zich nu opgeven voor de Middeleeuwse speelweek!

Traditiegetrouw is de speelweek weer de laatste week van de schoolvakantie:

27 tot 31 augustus. Uiteraard hopen we op deelname van veel kinderen uit Wirdum en Garrelsweer, maar elk jaar zijn er ook kinderen uit andere plaatsen die bijvoorbeeld via opa en oma ook meedoen, ook deze kinderen zijn van harte welkom!

Het opgaveformulier vindt u hieronder, in de laatste dorpskrant en worden ook verspreid op de basisscholen. Graag willen we nog opmerken dat met uw opgave voor deelname van uzelf en/of uw kind(eren) aan de Speelweek Wirdum u ook toestemming geeft tot het plaatsen van foto’s gemaakt tijdens de speelweek op de website van Wirdum.

Het formulier en de bijdrage kunnen voor 2 juli 2018 worden ingeleverd bij Maarten van der Helm, Kerkeweg 27 in Wirdum (mag gewoon in de brievenbus). Zodra we alle opgavefomrulieren binnen hebben gaan we het programmaboekje samenstellen. Deze zullen we in de zomervakantie verspreiden!

 

Hartelijke groet,

De speelweekcommissie

speelweekwirdum@hotmail.com

22 juni filmhuis: The circle

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma.

Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken. Maar daar zit een gevaarlijke kant aan. ‘The Circle’ is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Dave Eggers, met hoofdrollen voor Tom Hanks en Emma Watson.

Dorpshuis: 20.00 uur Entree: 5 euro

Speelweek 2018 27 tot en met 31 augustus

De voorbereidingen zijn in volle gang De speelweek van Wirdum bestaat deze zomer 40 jaar! Een goede reden om tijdens de speelweek terug te gaan in de tijd... we gaan zelfs héél ver terug in de geschiedenis, naar de middeleeuwen!

We gaan terug naar de tijd van kastelen, dappere ridders, mooie jonkvrouwen en prinsessen, snelle paarden en verborgen schatkisten.. Het thema van dit jaar is Ridders en prinsessen!

Gelukkig gaat iedereen in de commissie nog een jaar door en hebben we ook uitbreiding gekregen in de persoon van Ralph Seubers. Daar zijn we heel erg blij mee! We hebben de eerste vergadering inmiddels achter de rug en hebben al leuke plannen gemaakt. Ook hebben we de datum vastgesteld en dat is uiteraard weer de laatste week van de schoolvakantie: 27 tot 31 augustus. Zet dit alvast in de agenda, zodat zoveel mogelijk ridders en prinsessen mee kunnen doen.

Voor het omtoveren van Wirdum naar een echt middeleeuws fort hebben we uiteraard hulp nodig! Laat het ons weten als je kunt helpen! Ons vast catering team kan nog extra hulp gebruiken. Ook zoeken we bouwers voor in de technische dienst en begeleiders van groepjes ridders en prinsessen. Kun je maar 1 dag of een dagdeel dan is dat ook prima, alle hulp is welkom. Je kunt je alvast opgeven bij één van ons of via het aanmeldformulier dat in mei zal worden verspreid. In mei kunnen ook de kinderen zich inschrijven.

De komende tijd zullen we jullie op de hoogte houden van alle voorbereidingen. We kijken uit naar de speelweek en we hopen er samen met alle vrijwilligers weer een groot succes van te maken!

De speelweekcommissie,
Maarten van der Helm, Rein Weisfelt, Ralph Seubers, Marjon Janssens en Nynke Osinga.

2 september Openluchtdienst

Op zondag 2 september om 10.00 uur is er een openluchtdienst op het veld achter het Dorpshuis in Wirdum. Deze dienst wordt verzorgd door de Werkgroep Erediensten van de PKN gemeente Garrelsweer, Winneweer en Wirdum. Het thema is : " Een goed gesprek. " Er is ook de mogelijkheid deel te nemen aan een balspel. We beginnen de dienst met koffie/ thee en wat lekkers.

Hartelijk welkom. 

3 september grote schoonmaak dorpshuis

Na de speelweek als alles weer rustig is in het dorpshuis komen de maandag erna wat mensen het dorpshuis een goede poetsbeurt geven. Hulp daarbij is van harte gewenst.

De kastjes in de keuken moeten schoon, de ramen binnen en buiten gelapt, de vloer eens goed gedweild. Jullie begrijpen het wel en hoe meer mensen des te gezelliger en des te eerder het dorpshuis weer fris en schoon is! Je bent van harte welkom vanaf 10.00 uur, maar als je liever in de middag komt dat kan dat ook. Een tweede groep begint om 13.00 uur.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

07.06 | 18:28
Ons Dorp heeft ontvangen 3
05.06 | 00:42
Versterking Kerkeweg heeft ontvangen 1
31.05 | 22:50
Mooi Wirdum heeft ontvangen 3
02.03 | 18:51
IJspret 2018 heeft ontvangen 1
Je vindt deze pagina leuk