activiteiten in en rondom het dorp

De activiteiten staan op datum gerangschikt. Scroll naar beneden voor latere data.

14 December Schietclub

Nieuwe activiteit: Schieten in het dorpshuis

Aanstaande vrijdag 14 december is iedereen van harte welkom om kennis te maken met de schietsport. Wij beginnen om 20.00 uur. De schietclub is om de twee weken in het dorpshuis. Altijd al nieuwsgierig geweest naar deze intrigerende sport of zin in een nieuwe hobby kom dan zeker even kijken.

De schietclub

Kerstdiner 24 december

foto Henk de Wilde

Uitnodiging Kerstdiner

Wanneer

Op maandagavond 24 december 2018 is er om 17.00 uur in het Dorpshuis Wirdum, speciaal voor mensen van ongeveer 60 jaar en ouder uit Wirdum een Kerstdiner. U mag alleen, samen of met vriend(in) of buren komen.

U bent van harte welkom!

We vinden het leuk om samen met u Kerstavond te vieren en hopen u om 17.00 uur te ontvangen in kerstsfeer in het Dorpshuis. We beginnen met een welkomstdrankje en daarna kunnen we aanschuiven aan de feestelijk gedekte tafel voor het Kerstdi- ner. (op verzoek vegetarisch)

Kosten

De kosten zijn slechts €8,50 per persoon inclusief een welkomstdrankje (voor niet leden van dorpsbelangen €10,-)

Opgeven

Spreekt het u aan, dan kunt u zich vòòr 17 december opgeven bij: Tineke Vulto tel: 0596-573373  of via de mail: tineke.vulto@planet.nl (graag tijdig opgeven)

Halen en brengen

Kunt u niet op eigen gelegenheid naar het Dorpshuis komen dan kunnen we u ophalen en weer thuisbrengen

29 December Oliebollen en Appelflappen 2018

Ook dit jaar worden er oliebollen en appelflappen gebakken in ons Dorpshuis en wel op zaterdag 29 december. Wij hebben er alweer zin in!

Dit jaar is de opbrengst gewoon weer voor Dorpsbelangen Wirdum en kun je ze alleen middels het bestelformulier, wat bij de Rondom Wirdum zit, bestellen.

We hopen met elkaar op weer een gezellige dag en vinden het erg leuk als jullie met ons deze dag willen afsluiten vanaf 16.00 onder het genot van een drankje, een heerlijke verse bol of flap en natuurlijk is er ook dit jaar weer de zelf gebrouwen koffielikeur! En oh ja: vanaf 16.00 staat ook uw bestelling klaar!

Nieuw dit jaar is dat we niet meer langs de deuren gaan voor de verkoop van de oliebollen en appelflappen, dus wil je onze heerlijke lekkernijen proeven dan kunnen je ze bestellen!

Graag de bon voor 24 december inleveren bij Coby Bultje, Kerkeweg 18 of mailen naar gejavdburg@hotmail.com

Als vanouds kan uw bestelling bij u thuisbezorgd worden door behulpzame dorpsgenoten.

We ontmoeten u graag op 29 december en wensen jullie alvast hele goede laatste weken van het jaar.

2 Januari: Kinderfilm

18 Januari filmhuis: What will people say

De zestienjarige Nisha leidt een dubbelleven. Thuis, bij haar ouders is ze de perfecte Pakistaanse dochter, maar als ze uitgaat met haar vrienden is ze een doorsnee Noorse tiener. Als haar vader haar met haar vriendje betrapt, stort Nisha’s wereld in. Haar ouders willen een voorbeeld stellen en besluiten haar te kidnappen en haar onder te brengen bij familie in Pakistan. In een land waar ze nooit gewoond heeft, wordt Nisha gedwongen zich aan te passen aan de cultuur van haar ouders.

preview: https://www.youtube.com/watch?v=2sZsuFjeFAE

Aanvang 20.00 uur / Zaal open 19.30 uur / entree 5 euro

 

27 Januari muziekcafé: Jeremey Baker

Zaal open: 14.30 uur / Aanvang:  15.00 uur / Entree 5 euro

Muziekcafe 2019

De programering voor het Muziekcafe 2019 is nagenoeg rond.

Het wordt een bijzonder muziek jaar in 2019. Het dorpshuis gaat zoals het er nu uitziet rond mei aardbevingsbestendig worden gemaakt. Dat kan betekenen dat we misschien wel een jaar moeten wachten voor we weer in het dorpshuis terecht kunnen. Het is nog onduidelijk wat er als vervangende ruimte komt, maar de kans is erg groot dat het niet zal voldoen aan de minimale eisen om er muziekcafe s te organiseren. We hebben in iedergeval alle optredens tot mei nog in het dorpshuis gepland. Mei laten we uitvallen omdat er in die maand wellicht gestart gaat worden met de aanpak van  dorpshuis en we niet in het dorpshuis kunnen maar ook erbuiten een hoop bouwmateriaal zal komen te staan.

In september, oktober en november zullen we in overleg met de `nieuwe kerkcommissie van de SOGK de muziekcafes voortzetten in het kerkje

Het wordt echt smikkelen en smullen als je van muziek houdt en wat we weer naar Wirdum hebben weten toe te halen.

Januari  Jeremey Baker  Hoorde de man gitaarspelen en zingen tijdens een kunstmanifestatie op t Waagplein in de stad en was verkocht. Prachtige stem en nummers die echt de luistermoeite waard zijn. We zijn blij dat we hem hebben kunnen strikken voor t muziekcafe.

Februari Hail Gewoon (Nog niet bevestigd)Heeft verder geen enkele aankondiging nodig.Is Goed!!

Maart  De B.J.Hegen Blues Band Als jaarlijkse traditie wederkerend blues evenement, oud maar goud. Gast gitarist Eddie Rijnsewijn.

April Ronnie Snippe,(Nog niet bevestigd) al eerder in t muziekcafe geweest samen met z´n gitaar maat uit Amsterdam, Bluegrass/country op grote hoogte.

Na zomervakantie  in t  Kerkje

September Shantykoor uit Wirdum Friesland. Wordt een spektakel van jewelste en klinkt natuurlijk geweldig in t kerkje van Wirdum Groningen.

Oktober Duo Lanyok. Hebben eindelijk hun cd gemaakt en komen dit op hun eigen verzoek presenteren in t kerkje.

November Trailer Trash. Ook afgelopen jaar hekkesluiter van t muziekcafe. Ook zij gaan voor t kerkje voledige band akoestisch country/ bluegrass. Heerlijke spontane band.

Zo dat is alweer een behoorlijk lijstje met kwaliteits muziek voor een laag prijsje.Want waar krijg je voor 5 euro entree zoveel live muziek. Elke laatste zondag van de maand begint het om 15.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Zaal open om 14.30 uur. Fromaweg 2 na de zomer kerkeweg 24. Hou ook de website van Wirdum en de Rondom Wirdum in de gaten, voor meer informatie over de muzikanten en bijzonderheden van de optredens.

Het Muziekcafe Team

 

 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

30.10 | 19:02
Activiteiten heeft ontvangen 4
19.10 | 08:19
Speelweek heeft ontvangen 1
19.10 | 08:19
Speelweek heeft ontvangen 1
19.10 | 08:19
Speelweek heeft ontvangen 1
Je vindt deze pagina leuk