activiteiten in en rondom het dorp

De activiteiten staan op datum gerangschikt. Scroll naar beneden voor latere data.

26 Oktober Herfstkindermorgen

Kom gezellig op 26 oktober in Dorpshuis Wirdum.

Voor wie: Alle kinderen op de basisschool

Hoe laat: 11.00 - 13.00 uur
Waar: dorpshuis
Kosten: 1 euro per kind
Opgave: Bij Sandra
tel. 06-51277358 of sandravanos@live.nl 

28 oktober muziekcafé: Martin v/d Vrugt

Martin van de Vrugt (Deventer, 1963) is meer dan een singer-songwriter alleen: sinds 1980 schrijft en speelt hij zijn eigen nummers, zich zelf begeleidend op akoestische gitaren en harmonica. In zijn jeugd geïnspireerd door o.a. Bob Dylan, Joni Mitchell en Neil Young maar later ook de traditionele (Amerikaanse) folk, country, jazz en blues begon Martin in 1980 als straatmuzikant en werkte zich op naar vele kleine en grotere podia in Nederland en daarbuiten. Zijn shows zijn afwisselend dynamisch en verstild, zijn liedjes ontroeren, niet in de allerlaatste plaats omdat Martin feilloos zijn visie op gevoelens over de wereld en zichzelf weet te vangen en weet om te zetten in mooie teksten, tijdloze muziek en niet in het minst omdat hij er genoegen in schept om de dialoog aan gaat met het publiek.

Martin heeft zijn eigen studio waarmee hij voor zichzelf maar, als producer ook met andere binnen- en buitenlandse independent artiesten al prachtige, eigenzinnige cd's opnam. Zijn cd 'Road to Rapture' die in 2009 uitkwam kreeg wereldwijd zeer goede recensies. Het integere en indrukwekkende openingsnummer 'Leave a light On' werd door de Dutch Country Association uit honderden songs gekozen om Nederlandse country (en aanverwante) muziek te promoten in het buitenland en verscheen, ook als openingsnummer, op de 2010 verzamel-cd van de Olon. In 2013 gebeurde dit nog eens met het nummer “Ready to be Moved” waar de Amerikaanse folkzangeres Jessica Kilroy de harmonyvocals voor haar rekening nam.

Hieruit zou geconstateerd kunnen worden dat Martin's muziek in het hokje 'country' gestopt moet worden. Niets is minder waar: zijn liedjes zijn niet onder een noemer te vangen en spreken een groot en divers publiek aan. In mei 2013 is zijn zesde soloalbum "Fall from Grace" uitgekomen met daarop elf zeer persoonlijke nummers. Pijnlijk direct en intiem...

In januari 2015 heeft Martin een verzamel-cd “I'm a Tree” uitgebracht met daarop zestien geremasterde tracks van zijn eerder uitgekomen albums. Bij elkaar meer dan een decennium aan tijdloos werk.

Aanvang 15.00 uur/ zaal open 14.30 uur / entree 5 euro

9 November Filmhuis: Manchester by the sea

Aanvang 20.00 uur / entree 5 euro

10 November Sint Maarten

Zaterdag 10 november vieren we dit jaar in het dorpshuis Sint Maarten. Voor iedereen is er een lekkere traktatie en je maakt natuurlijk weer kans op prachtige prijzen voor de mooiste lampion en het origineelste of best gezongen liedje. Kom jij langs tussen 17.00 en 19.00 uur?

 

16 November schoentje zetten

Dit jaar extra!!!

Op vrijdagavond 16 november ben je welkom om je schoen komen zetten tussen 18:30 – 19:00 uur in het dorpshuis. Je mag zaterdagmorgen tussen 9:00-10:00 uur komen kijken of cadeautjespiet is langs geweest.

 

24 November SInterklaas in Wirdum

Goed nieuws uit Spanje!

Op zaterdag 24 november komt Sinterklaas weer naar Wirdum. Volgens de reispiet
zal hij samen met de andere pieten rond 13:00 uur aankomen bij de Wirdumerklap. Zetten jullie dit alvast in de agenda?

In de volgende Rondom Wirdum volgt meer informatie en een opgaveformulier voor het Sinterklaasfeest.

We hebben er zin in!

Groet van Marloes en Kim

7 December FIlmhuis: Vele Hemels Boven de Zevende

2 Januari: Kinderfilm

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

13.10 | 10:45
Activiteiten heeft ontvangen 3
17.09 | 23:28
Ons Dorp heeft ontvangen 5
29.07 | 18:33
Mooi Wirdum heeft ontvangen 4
Je vindt deze pagina leuk