activiteiten in en rondom het dorp

De activiteiten staan op datum gerangschikt. Scroll naar beneden voor latere data.

27 augustus: Gezocht! Stoere ridders en prinsessen!

De koning heeft jullie hulp nodig, vannacht is namelijk zijn kroon gestolen en om deze terug te vinden moet hij door donkere bossen en moeilijke obstakels. 
Ben jij tussen de 7 en 15 jaar en ben jij dapper genoeg om deze tocht te doorstaan? 
Geef je dan snel op bij: Crystal Pelleboer: 06-20056936 of Silke Spijk: 06-25510871 
We verzamelen in het Dorpshuis in Wirdum. 
Inlooptijd: 20.00 uur 
Stuur even een berichtje met je naam en leeftijd. 
Opgeven kan tot en met 24 augustus. 
We zien jullie graag op 27 augustus!

 

 
 

 

28 augustus Speelweek film Robin Hood

Om alles nog eens feestelijker te maken, OMDAT DE SPEELWEEK AL 40 JAAR BESTAAT, gaan we op 28 augustus een film draaien die ook bekend is om zijn ridders, jonkvrouwen, schurken en helden. Misschien ook wel leuk voor jullie om nog meer inspiratie op te doen voor de rest van de week. 
 
Wat dachten jullie van “Robin Hood”? Het verhaal gaat over Engeland. Er is oorlog en er is een gemene koning. 
De bewoners moeten heel veel belasting betalen en ze hebben al niet veel geld. Maar Robin Hood en zijn vrolijke vrienden beleven het ene avontuur na het andere om de bewoners te helpen. Verder moeten jullie zelf maar komen kijken hoe het afloopt.
 
De film is op dinsdag 28 augustus en begint om 18.30 uur.
GRATIS ENTREE en nog iets lekkers erbij. 
Iedereen is van harte welkom.
Hopelijk hebben jullie er zin in, wij in ieder geval wel!!
 
Tot dan, 
Clara, Tineke en Lia

 

 

 

Opgave speelweek 2018 vóór 2juli

Speelweek 2018

Voor alle ridders, prinsessen, koningen, jonkvrouwen, heksen etc van Wirdum, Garrelsweer en omstreken ... jullie kunnen je nog tot 2 juli 2018 opgeven voor de Middeleeuwse speelweek! Ook zijn aanmeldingen van vrijwilligers nog van harte welkom. Dus kun je helpen met groepjes begeleiden, het bakken van pannenkoeken, vervoer, technische dienst etc etc, laat het ons weten!

We zijn volop bezig met het samenstellen van een avontuurlijk en spannend programma... Inmiddels hebben we ook een eerste overleg gehad met de vrijwilligers van de speelweek.
In de eerste week van juli komen we bij u langs. We hopen dat u ons met een vrijwillige bijdrage wilt steunen, zodat we er een prachtige viering 40 jaar speelweek Wirdum/Garrelsweer van kunnen maken!

Hartelijke groet,

De speelweekcommissie speelweekwirdum@hotmail.com

Het opgaveformulier vindt u hieronder

Het formulier en de bijdrage kunnen voor 2 juli 2018 worden ingeleverd bij Maarten van der Helm, Kerkeweg 27 in Wirdum (mag gewoon in de brievenbus). Zodra we alle opgavefomrulieren binnen hebben gaan we het programmaboekje samenstellen. Deze zullen we in de zomervakantie verspreiden!

 

Hartelijke groet,

De speelweekcommissie

speelweekwirdum@hotmail.com

Speelweek 2018 27 tot en met 31 augustus

De voorbereidingen zijn in volle gang De speelweek van Wirdum bestaat deze zomer 40 jaar! Een goede reden om tijdens de speelweek terug te gaan in de tijd... we gaan zelfs héél ver terug in de geschiedenis, naar de middeleeuwen!

We gaan terug naar de tijd van kastelen, dappere ridders, mooie jonkvrouwen en prinsessen, snelle paarden en verborgen schatkisten.. Het thema van dit jaar is Ridders en prinsessen!

Gelukkig gaat iedereen in de commissie nog een jaar door en hebben we ook uitbreiding gekregen in de persoon van Ralph Seubers. Daar zijn we heel erg blij mee! We hebben de eerste vergadering inmiddels achter de rug en hebben al leuke plannen gemaakt. Ook hebben we de datum vastgesteld en dat is uiteraard weer de laatste week van de schoolvakantie: 27 tot 31 augustus. Zet dit alvast in de agenda, zodat zoveel mogelijk ridders en prinsessen mee kunnen doen.

Voor het omtoveren van Wirdum naar een echt middeleeuws fort hebben we uiteraard hulp nodig! Laat het ons weten als je kunt helpen! Ons vast catering team kan nog extra hulp gebruiken. Ook zoeken we bouwers voor in de technische dienst en begeleiders van groepjes ridders en prinsessen. Kun je maar 1 dag of een dagdeel dan is dat ook prima, alle hulp is welkom. Je kunt je alvast opgeven bij één van ons of via het aanmeldformulier dat in mei zal worden verspreid. In mei kunnen ook de kinderen zich inschrijven.

De komende tijd zullen we jullie op de hoogte houden van alle voorbereidingen. We kijken uit naar de speelweek en we hopen er samen met alle vrijwilligers weer een groot succes van te maken!

De speelweekcommissie,
Maarten van der Helm, Rein Weisfelt, Ralph Seubers, Marjon Janssens en Nynke Osinga.

2 september Openluchtdienst

Op zondag 2 september om 10.00 uur is er een openluchtdienst op het veld achter het Dorpshuis in Wirdum. Deze dienst wordt verzorgd door de Werkgroep Erediensten van de PKN gemeente Garrelsweer, Winneweer en Wirdum. Het thema is : " Een goed gesprek. " Er is ook de mogelijkheid deel te nemen aan een balspel. We beginnen de dienst met koffie/ thee en wat lekkers.

Hartelijk welkom. 

3 september grote schoonmaak dorpshuis

Na de speelweek als alles weer rustig is in het dorpshuis komen de maandag erna wat mensen het dorpshuis een goede poetsbeurt geven. Hulp daarbij is van harte gewenst.

De kastjes in de keuken moeten schoon, de ramen binnen en buiten gelapt, de vloer eens goed gedweild. Jullie begrijpen het wel en hoe meer mensen des te gezelliger en des te eerder het dorpshuis weer fris en schoon is! Je bent van harte welkom vanaf 10.00 uur, maar als je liever in de middag komt dat kan dat ook. Een tweede groep begint om 13.00 uur.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

29.07 | 18:33
Mooi Wirdum heeft ontvangen 4
14.07 | 13:14
Ons Dorp heeft ontvangen 4
10.07 | 21:01
Stoepstrunen heeft ontvangen 1
05.06 | 00:42
Versterking Kerkeweg heeft ontvangen 1
Je vindt deze pagina leuk