Kunst enzo

José Peters Keramiek
In de vorm van haar objecten zoekt José naar een tegendraadse spanning of asymmetrie. . De ideeën ontstaan bij het zien van opgelapte wegen, boomschors, scheuren in muren en dergelijke. Kenmerkend voor haar werk zijn ook gescheurde banden en oortjes. Ze werkt graag met raku-, kuilvuur- of houtstook. Het vuur zorgt voor onverwachte en bijzondere effecten. Naast keramische objecten maakt zij beelden van mensen in allerlei houdingen.

Fromaweg 4

9917 PK Wirdum
Antje Sonnenschein Schilderijen
In de schilderijen van Antje Sonnenschein is de liefde voor het Groninger landschap terug te vinden: de kleuren, de motieven, het weidse, de zo typerende boerderijen, de akkers; afhankelijk van het seizoen zo verschillend van kleur. De toeschouwer wordt als het ware uitgenodigd in de schilderijen te stappen om langs de geurende korenvelden of over de Waddendijk te wandelen. Met krachtige kwaststreken is zij in staat de kleur, het licht en de sfeer van dit uitgestrekte land op te roepen.

Gloedvol en bevlogen bespeelt zij de zintuigen van de kijker, die de sensatie van geuren en kleuren en geluiden in het landschap ervaart.

Antje is geboren en opgegroeid in een landelijke omgeving in de buurt van Bremen. Daar werd zij al beïnvloed door het werk van schilders van de kunstenaarskolonie Worpswede, dat in stijl en motieven gelijkenis vertoont met de schilderijen van de Groninger Ploeg. Daarmee heeft zij de sfeer van haar Duitse thuisomgeving teruggevonden in het Groninger landschap. Indirect refereert zij met haar landschappen aan het verleden; toch is het werk van Antje in alle opzichten hedendaags.

Stadsweg 36

9917 PW Wirdum
Sija Brouwer Beelden
Al jaren houd ik mij bezig met het maken van beelden van klei, aluminiumcement, natuursteen, brons en sinds kort ook neolith.

Een grote inspiratiebron is mijn omgeving. Zowel mens als dier. Het menselijk lichaam en dan vooral de vrouw met haar mooie ronde vormen, is voor mij onuitputtelijk.
Meestal werk ik figuratief, maar ik maak ook geabstraheerde en gestileerde beelden, waarbij het lijnenspel en de expressie belangrijk zijn. Daarnaast klei ik ook dieren, zoals katten, slakken of vogels.

Nieuw is voor mij het werken met glas. Glasfusen. Objecten voor zowel binnen als buiten. Het kleurenspel en de werking van het licht maken dit boeiend en verrassend.

‘s Zomers staan veel beelden in de tuin rond ons huis aan de rand van Wirdum. Vooral in de bloeiende borders komen de beelden goed tot hun recht.
Bij mooi weer is de tuin open voor bezoekers, die dan ook een kijkje in het atelier kunnen nemen. Hier worden soms, in overleg, korte cursussen raku, hakken in steen of boetseren met klei/was gegeven.

Wirdumerweg 43

sijabrouwer@gmail.com
Websites: www.sijabrouwerbeelden.nl
www.sijabrouwer.exto.nl
Meindert Hofstede Natuurtuin
In deze natuurtuin staan hoogopgestapelde bouwwerken van oude stenen en puin, deels overwoekerd door beplanting geïnspireerd door beeldend kunstenaar Louis G. Le Roy. De tuin is ieder jaar een paradijs voor vogels, insecten en planten.

Pruimlaan 2