gemeente

 

 

Wilt u trouwen in Wirdum? dat kan in de NH Kerk


Vraagt u zich ook wel eens af wat de gemeenteraad precies doet? meld u zich dan nu aan voor 'gast van de raad'


Kapotte lantaarnpaal? Gat in de weg? Losliggende straattegels? Is de openbare verlichting in uw omgeving kapot? Meld dit bij de gemeente. www.loppersum.nl/meldpuntopenbareruimte

Als u een melding heeft gedaan, wordt u persoonlijk door onze meldingcoördinator op de hoogte gehouden over de voortgang en u ontvangt een bericht als de melding verholpen is.

Voor alle meldingen geldt dat meldingen binnen kantooruren dezelfde dag nog in behandeling worden genomen, buiten kantooruren de eerstvolgende werkdag. Bij echt gevaarlijke of urgente zaken buiten kantooruren kunnen mensen de meldingen telefonisch doen via 0596-548200; zij worden dan direct teruggebeld.’ 


 

Openingstijden Milieustraat Usquert

De Milieustraat is het terrein van Afvalbeheer Noord-Groningen.

Het adres waar u terecht kunt voor het inleveren van alle soorten afval: huishoudelijk afval, bedrijfsafval, klein chemisch afval, tuinafval, afval dat hergebruikt kan worden.
Belangrijk: afval inleveren is niet gratis en een legitimatiebewijs is verplicht.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur.
Zaterdagen: elke eerste zaterdag van de maand van 8.00 tot 12.00 uur.

De Milieustraat in Usquert ligt aan de Westerhornseweg.
Telefoon 0595 - 42 31 90.

 # # #

Op http://gemeente.groningen.nl/afval/afvalwijzer vindt u de Digitale Afvalwijzer. Op deze site kunt u uw postcode en huisnummer invullen; vervolgens verschijnen alle data van grijs en groen voor uw eigen adres in beeld.

Ook de service voor grof snoeiafval is uitgebreid: u kunt voortaan twee keer per jaar gratis grof snoeiafval laten afhalen aan huis. Via de site van de gemeente en de Ommelander Courant wordt tijdig aangegeven in welke periode en op welke wijze dat kan. Voor inlevering bij de Milieustraat in Usquert betaalt u een gering bedrag.


Er is bovendien een extra service voor het inleveren van kleding en textiel voor het geval u de gebruikelijke ophaalrondes aan huis hebt gemist: elke vrijdagochtend tussen 09:00 en 11:00 uur kunt u hiervoor terecht bij de Gemeentewerf, Industrieweg 4 te Loppersum.

 

In het kader van het Afvalprogramma AFVAL? Anders! zijn er wijzigingen in de routes en tijdstippen voor de afvalinzameling gekomen. De gemeente verzoekt u daarom om uw grijze en groene mini-containers uiterlijk om 07.30 uur aan de weg te zetten, op de dag van de afvalinzameling.  

 

 

MeedoeninLoppersum.nl

Heeft u een probleem bij het dagelijks functioneren?

Via de website www.meedoeninloppersum.nl kunt u alle vragen stellen op het gebied van de Wmo, de Wet maatschappelijke ondersteuning.

De website biedt informatie over onderwerpen als gezondheid, opvoeding, vervoer en diverse wetten en regelgeving. Ook kunt u aan de hand van de ervaringen van andere mensen een mogelijke oplossing zoeken voor uw probleem.

MeedoeninLoppersum.nl past bij de veranderingen in de Wmo. De site biedt oplossingen om een probleem zelf of met behulp van de mensen in uw omgeving op te lossen. Lukt dat niet, dan kunt u een beroep doen op een van de professionals in onze gemeente. Via de site vindt u instellingen of organisaties, specifiek voor uw probleem en werkzaam in de gemeente Loppersum.

Burgernet

Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van ) bedrijven uit de gemeente dat ingezet wordt voor de opsporing van een dader, vermist persoon of een voertuig. De burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning of vanaf de werkplek.

Wie een actieve rol wil spelen bij de veiligheid van zijn of haar woon- en leefomgeving en 16 jaar of ouder is, kan zich aanmelden op www.burgernet.nl. Hoe meer mensen deelnemen aan Burgernet, hoe groter de kans dat gemeente, politie en burgers samen verdachte personen of voertuigen en/of vermiste personen op kunnen sporen. Hierdoor wordt de veiligheid in de gemeente Loppersum verhoogd.