Verenigingen

Callanetic

Ook zo’n zin in sporten en dan het liefst in eigen dorp. Dat kan! Op maandavond is er een uurtje callanetic. We doen allerlei pasjes, buik­billen­been oefeningen en noem het maar op.

Wanneer: Elke maandagavond van 19.30 tot 20.30 uur in het dorpshuis van Wirdum. Fromaweg

Een keer kijken of meedoen om te proberen kan altijd!

Fotoclub

Fotoclub de Wiemers komt iedere eerste donderdag van de maand bijeen in het dorpshuis van Wirdum. Aanvang 20.00 uur. Op dit moment telt de club ruim 20 leden. Voor meer informatie: http://www.fotoclubdewiemers.nl

 

 

Toneelvereniging " vriendschap "

Toneelvereniging " vriendschap " speelt zowel in Wirdum als in Garrelsweer. De toneelvereniging bestaat uit 8 personen en oefent elke woensdagavond vanaf september in het Dorpshuis Wirdum. In januari wordt er dan een nieuw stuk opgevoerd. Nieuwe mensen zijn altijd van harte welkom, wil je meer weten of je aanmelden? Dan kan je bellen met Alberta Pestman: 0596-573069.

IJsvereniging

Ontstaan: De ijsvereniging Wirdum is opgericht in 1887 en kent een rijk verleden.  Het was een van de eerste natuurijsbaan verenigingen in de omgeving. De vereniging heeft op dit moment 150 leden De later opgerichte hardrijdersvereniging STV Eemsmond is ontstaan uit onze IJsvereniging. 

Doel: Het aanleggen en onderhouden van de ijsbaan en de schaatssport in de ruimste zin van het woord stimuleren en bevorderen.

Ligging: De IJsbaan is gelegen aan het Streeksterpad midden in Wirdum. De baan is goed verlicht en het is zelfs mogelijk een wedstrijd 400-meter baan uit te zetten. Er is een gezellige verwarmde kantine aanwezig waar verkleden en het nuttigen van consumpties tot de mogelijkheden behoort.   

Activiteiten: Na opening van de baan worden er schaatswedstrijden voor de jeugd georganiseerd. Een enkele keer wordt er een marathon voor licentierijders en recreanten of natuurijs langebaan wedstrijden georganiseerd samen met STV Eemsmond. Ook de traditionele priksleewedstijden ontbreken niet na een stevige vorstperiode.  Op deze website zullen nadere mededelingen plaatsvinden .

Jaarvergadering: Elke laatste zaterdagavond in November vindt de algemene jaarvergadering plaats. Het bestuur stelt hier het huishoudelijk reglement vast onder goedkeuring van de leden.