Toerisme in Wirdum e.o


Kanocentrum 'Wirdumerklap' is al 20 jaar actief in kanorecreatie. Vaak wordt een kanodag gecombineerd met fietsen, steppen of wandelen. Gezellig samen iets beleven en actief genieten van het Groninger landschap.

Landgoed Ekenstein

Landgoed Ekenstein ligt in een prachtig park in Engelse landschapsstijl op 5 minuten van Wirdum. Het hotel beschikt over een a… la carte restaurant en een bar. Een deel van de 28 hotelkamers bevindt zich in het historische landhuis.

Het restaurant leent zich uitstekend om bruiloften of andere feestelijke gelegenheden te vieren. Er zijn verschillende zalen en een wintertuin en ook voor vergaderingen kunt u bij 't Regthuys terecht.

Aan het Damsterdiep ligt de De Olle Bongerd; een oude fruitkwekerij met meer dan 80 fruitbomen. Hierin staan twintig kasten met bijenvolken. In de tuin staat een grote houten ‘blokhut’ die 2 kamers biedt om te overnachten en te ontbijten.

De minicamping en kanohoes liggen direct aan het Damsterdiep met een eigen insteekhaventje. Er zijn 16 slaapplaatsen en uitbreiding is mogelijk met twee nabijgelegen trekkershutten.

Op de wijnboerderij worden naast bijzondere wijnen (Eko) ook verschillende gewassen en vruchten verwerkt tot sappen, confitures, mosterd etc. die in de winkel verkrijgbaar zijn. Wil je meer weten over de Groninger Landwijn Boerderij? Op afspraak kun je meedoen aan een rondleiding.


Paardenmelkerij De Lage Wierde is gespecialiseerd in het vriesdrogen van paardenmelk. Zij is de enige paardenmelkerij met een eigen cosmeticalijn. Kwaliteit, service en nazorg zijn de belangrijkste drijfveren, daarom wordt op eigen bedrijf gevriesdroogd.
Er worden ook op afspraak excursies en lezingen gegeven.