Wegstremming Kerkeweg

Vervanging gasleiding

• Ter plaatse van de kruising Siebo T Haanstraat en de Kerkeweg worden de gasleidingen vervangen door Visser & Smit Hanab in opdracht van Enexis. Hierdoor wordt de kruising afgesloten van maandag 18 november tot en met vrijdag 29 november. De omleiding wordt door middel van borden aangegeven.

Contactpersoon: J.Souwman 06-11008108 namens Visser & Smit Hanab.

 


Bladkorven in de gemeente

Tijdens de herfstperiode staan er op diverse plekken in de gemeente bladkorven. Inwoners die hun pad, stoep of tuin bladvrij maken, mogen hier de bladeren indoen. Er staan bladkorven in Huizinge, Leermens, Loppersum, Middelstum, Oosterwijtwerd, Wirdum en Zijldijk.

Let op: overig tuinafval hoort hier niet in.

 


 

Loket Leefbaarheid van start

Vanaf nu kunnen inwoners uit het aardbevingsgebied weer plannen indienen bij Loket Leefbaarheid. Het gaat om gezamenlijke plannen uit dorpen, wijken of straten. Per project kan maximaal € 10.000,- aangevraagd worden. Loket Leefbaarheid is onder gebracht bij Groninger Dorpen.

Het Nationaal Programma Groningen stelt hiervoor de komende tien jaar 10 miljoen euro beschikbaar. Siem Jansen, directeur Nationaal Programma Groningen: "Het gaat om plannen van inwoners die bijdragen aan prettig wonen in hun straat of dorp. We helpen graag om deze initiatieven verder te brengen."

Plannen van inwoners

Het Loket Leefbaarheid ondersteunt ook plannen van inwoners in de gemeenten Appingedam, Loppersum en Delfzijl.

Heb je vragen of begeleiding nodig bij het opstellen van een subsidieaanvraag, neem contact op met Loket Leefbaarheid:

Mail: info@loketleefbaarheid.nl Telefoon: (050) 305 02 11

Beoordelingscommissie

Een beoordelingscommissie, bestaande uit een medewerker van de provincie Groningen en vier inwoners uit het gebied, beoordeelt de aanvragen. Er wordt maandelijks vergaderd. De deadline voor indienen van de aanvragen is elke 1e maandag van de maand. Meer informatie? Kijk dan op www.loketleefbaarheid.nl.


Klein chemisch afval

De Chemokar rijdt op 16 en 17 december 2019.
U kunt zich als particulier hiervoor tot 30 november aanmelden: (0595) 423190 of info@afvalbeheernoordgroningen.nl  U dient het KCA (klein chemisch Afval) af te geven aan de chauffeur; het mag niet onbeheerd buiten worden gezet. U kunt dagelijks uw KCA bij de Milieustraat aan de Westerhornseweg 22 in Usquert brengen. De milieustraat is op werkdagen open van 8.00 tot 16.00 uur.


Veiligheid - pas op voor smoesjes aan de deur

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld en andere waardevolle bezittingen. Helaas zijn het vaak ouderen die slachtoffer worden van babbeltrucs. Oplichters en dieven hebben maar één doel: binnenkomen en iets stelen. Laat daarom nooit onbekenden binnen, hoe onaardig dit misschien lijkt.

De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur en stellen zich voor als medewerkers van de thuiszorg, een energiebedrijf of als nieuwe buur. Soms vragen ze om hulp, bijvoorbeeld geld voor benzine of een taxi. Het kan ook zijn dat ze iets willen aanbieden. Over deze smoesjes hebben ze goed nagedacht en daarom klinken ze vaak geloofwaardig. Trap hier niet in, want ze willen maar één ding en dat is bij u binnenkomen. Eenmaal binnen zorgt de dader dat u wordt afgeleid. Later ontdekt u dat uw bankpas, geld of sieraden verdwenen zijn.

Wat kunt u het beste doen?

  • Kijk voor u uw deur open doet, eerst wie heeft aangebeld. Kent u de persoon niet en vertrouwt u het niet? Vraag dan eerst wie het is en wat hij of zij komt doen. Vertrouwt u het nog niet? Bel dan 112.
  • Zorg dat u de deur op een kier kunt zetten met een kierstandhouder. Of laat een deurspion in deur zetten. Zo kunt u zien wie er voor de deur staat zonder uw deur open te doen.
  • Vraag altijd naar een legitimatiebewijs. Ook als iemand zegt van de gemeente, een bedrijf of instelling te zijn. Heeft iemand geen legitimatiebewijs bij zich, maak dan een nieuwe afspraak. Vertrouwt u het niet? Bel dan 112.
  • Laat nooit mensen uw huis binnen. Om aan buit te komen maken sommige dieven gebruik van geweld. Raak dan niet in paniek. Blijf altijd rustig en probeer met praten de man of vrouw naar buiten te krijgen. Kijk goed naar de man of vrouw en probeer te onthouden hoe hij of zij er uit ziet. Zijn ze de deur uit, kijk door het raam waar ze heen lopen. Bel direct 112 en vertel uw verhaal.
  • Loop nooit met iemand mee naar buiten. Vaak komen dieven met z’n tweeën. De ene persoon maakt een praatje met u, terwijl de andere uw huis binnensluipt om uw spullen te stelen.
  • Doe uw achterdeur op slot als u alleen thuis bent.                             (bericht van de gemeente Loppersum)