Uitnodiging: vierde Dorpsbijeenkomst Buurkracht op donderdag 10 oktober 19.30 uur

Beste Buur,

Op de Dag van de Duurzaamheid donderdagavond 10 oktober 2019 organiseren wij de vierde dorpsbijeenkomst, met als onderwerp “Gratis Warmte?”. Wij doen dat samen met BEVO Isolaties en Duurzaamheid. Het gaat daarbij over welke soorten isolaties er voor de woning zijn (van dak tot fundering), wat de voor- en nadelen van de verschillende toepassingen zijn, de kosten en terugverdientijden (de gasprijs wordt steeds hoger), de subsidiemogelijkheden, het rendement en de reductie op de CO2-uitstoot.

Plaats: De Raadzaal van het Gemeentehuis om 19.30 uur.

 

Buurkracht en partners

Buurkrachtteam Loppersum zet zich in voor zuinig energieverbruik en duurzame energieopwekking in ons dorp. We adviseren over goede isolatiemogelijkheden van woningen om de warmte binnen te houden; we helpen u om zo weinig mogelijk energie te gebruiken en de benodigde energie zo duurzaam mogelijk op wekken, bij voorkeur op of rond de woning of in de directe omgeving van ons dorp. Doel is om zo weinig mogelijk fossiele brandstof zoals aardgas te gebruiken om zo min mogelijk CO2 uit te stoten in de atmosfeer. Vooral met het oog op de klimaatveranderingen. En tot slot streven we ernaar om alle maatregelen ook financieel haalbaar te maken voor iedere bewoner.

We voeren regelmatig overleg met de Gemeente en de NCG en andere partners. Het gaat daarbij over diverse onderwerpen zoals de goede informatievoorziening over energiemaatregelen, een warmtenet, laadpalen voor elektrische mobiliteit, de mogelijkheid van elektrische deelauto’s.

Buurkracht werkt nauw samen met de Lopster Energie Coöperatie LOPEC.

Meld u aan voor deze avond via de Buurkracht app of via buurkrachtloppersum@gmail.com

Graag tot ziens in op 10 oktober 2019,

 

Energieke groet,  Buurkrachtteam Loppersum

Henriëtte Wieringa, Netteke van Geer, Martin Ettema en Ger van Dam


Ophalen grof snoeiafval 2019

Dit najaar, van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november 2019, is er weer een mogelijkheid om grof snoeiafval gratis bij u thuis te laten ophalen. Grof snoeiafval is uw tuinafval dat niet in uw groene container past. Dit zijn takken tot polsdikte en in bundels aangeboden tot maximaal 2m3 (geen boomstronken).

Aanmelden

Wilt u gebruikmaken van deze extra service? Dan kunt zich tot en met donderdag 24 oktober aanmelden bij het KlantContactCentrum van de gemeente Loppersum via 0596 - 54 82 00, of via gemeente@loppersum.nl.