Beste dorpsgenoten,

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft op dinsdag 13 oktober besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Ook in onze omgeving nemen het aantal besmettingen toe.

Er is ongerustheid en onzekerheid en dat is terecht. Het is goed mogelijk dat er voor u door deze situatie vragen of knelpunten ontstaan. Anderzijds ontstaan er op veel plekken creatieve en sociale oplossingen en zijn we blij met alle digitale mogelijkheden.

Ook in Wirdum zijn we er om elkaar te helpen in deze moeilijke tijd. Sommige mensen hebben hun familie in de buurt en kunnen of willen deze zorg onderling regelen. Maar dit geldt niet voor iedereen. Hulp vragen is niet altijd makkelijk en hulp aanbieden ook niet altijd; je weet nooit of de ander daar wel op zit te wachten.

 

Daarom heeft Wirdum het plan opgevat om vraag en aanbod bij elkaar te brengen door middel van een noaberschap-hulplijn.

 

  • Praktische vragen. Wanneer u bijvoorbeeld op zoekt bent naar hulp bij het halen van boodschappen of medicijnen. Misschien zoekt u een kinderoppas vanwege u baan of iemand die de hond kan uitlaten, omdat u het huis niet uit kan.
  • Overige hulpvragen. Als u (of iemand in uw omgeving) psychische en/of lichamelijke klachten ondervindt. Of wanneer er knelpunten ontstaan, omdat taken niet meer door een externe hulp worden opgepakt bijvoorbeeld.
  • Luisterend oor. Gewoon een praatje van mens tot mens via de telefoon

 

De coördinator van de noaberschap-hulplijn Anita Overzet probeert hulpvraag en aanbod zoveel mogelijk bij elkaar te brengen.

 

Betaling van de boodschappen kan per pin, we hebben een mobiel pinapparaat waarmee we bij u aan huis kunnen afrekenen.

 

Telefoon:                   0596-571617  of  06-57360523

Adres:                        Stadsweg 18 Wirdum

Mail:                           anitaoverzet@live.nl