Dorpsbelangen Wirdum en de Gemeente zoekt!

Zoals velen van jullie al weten is de gemeente bezig om voor al haar dorpen elektrische deelauto’s te regelen. Dit gaat echter niet vanzelf. Er is al geruime tijd een werkgroep actief geweest die veel voorwerk en uitzoekwerk heeft verricht. Nu breekt de tijd aan om het ook echt in de praktijk te brengen. Hiervoor is er een nieuwe coöperatie in oprichting de Coöperatie DeelSlee UA. Dorpsbelangen Wirdum heeft zich hier bij aangesloten. Echter er zou iemand namens Wirdum zitting moeten hebben in de coöperatie. Wie o wie voelt zich geroepen om Wirdum in deze coöperatie te vertegenwoordigen? Wil je meer informatie neem dan gerust contact op met Dorpsbelangen Wirdum,

Eddie Rijnsewijn 0620480675 of eddie.rijnsewijn@ziggo.nl.


Ambassadeurs en beheerders voor deelauto's gezocht

Een enthousiast team bestaande uit vertegenwoordigers van dorpsverenigingen, energie- en zorgcoöperaties en de gemeente is druk bezig om elektrisch deelvervoer te realiseren in de gemeente Loppersum.

De deelauto's – niet de minsten - zijn besteld en de eerste laadpalen worden binnenkort geplaatst. Eind september verwachten wij dat de eerst deelauto's in gebruik kunnen worden genomen. Allereerst in de dorpen: Loppersum, Middelstum, Stedum, Garsthuizen en Garrelsweer. Het zou mooi zijn als veel inwoners van de auto's gebruik gaan maken. Maar wat is een deelauto precies? Hoe werkt het systeem? Hoe meldt iemand zich aan? Veel vragen van inwoners waar wij graag een antwoord op willen geven. Daarom zoeken wij enthousiaste

ambassadeurs

die het aanspreekpunt willen zijn voor deze vragen, maar ook nieuwe gebruikers begeleiden bij bijvoorbeeld het registreren en uitleg geven bij de eerste rit of zelfs even meegaan voor een proefrit.

Wij zoeken mensen die het lokale gezicht willen zijn van dit deelinitiatief. Als lokaal gezicht treedt u actief op naar buiten; houdt persoonlijk contact met buurtbewoners voor het werven van deelnemers, ondersteund met promotiemateriaal. Daarnaast bent u aanwezig als er een open dag is of als er andere promotieactiviteiten plaatsvinden.

Uiteraard wordt u eerst zelf 'opgeleid' zodat u weet van alle in- & outs.

Ook zijn wij op zoek naar

beheerders

Zij zorgen dat de auto's in topconditie blijven en zo nodig naar een garage gebracht worden of in geval van schade naar een schadehersteller. Zij zorgen er ook voor dat de auto's schoon blijven. De beheerders bieden ook de meer technische ondersteuning aan nieuwe en bestaande gebruikers. Ook voor deze functie denken wij aan 2 beheerders per dorp. Beheerders hoeven niet technisch geschoold te zijn.

We zoeken per dorp waar één of meer deelauto's worden opgesteld tenminste één beheerder en één ambassadeur. De taken kunnen naar eigen inzicht onderling worden verdeeld en afgestemd, samenwerken is immers leuker en op die manier is er ook altijd een back-up.

De inzet van het aantal uren is nog lastig in te schatten. Het zal in het begin meer tijd vragen om bewoners te enthousiasmeren en iedereen wegwijs te maken.

Uiteraard hoeft u als ambassadeur en/of beheerder niet alleen maar toe te kijken maar krijgt u als vergoeding een aantal uren per maand gratis gebruik van de deelauto om zelf lekker op pad te gaan.

Lijkt het u iets om hier een bijdrage aan te leveren? Aanmelden kan via Miranda Stolze, gemeente Loppersum: m.stolze@loppersum.nl  tel 0596-548200.