Dorpshuis wordt nu echt verbouwd

De entourage was alles behalve feestelijk, maar wat hier gebeurde mag gerust een feest genoemd worden. Na acht jaar van plannen maken, ontwerpen, rekenen, verwachtingen, teleurstellingen, momenten van hoop, heel veel vergaderen en vooral lang wachten, werd op 15 juli dan eindelijk de vaststellingsovereenkomst tussen de Nationaal Coördinator Groningen en de Stichting Dorpshuis Wirdum voor de versterking en verbouwing van ons dorpshuis ondertekend.

Er werd natuurlijk wel op gerekend. Er waren allerlei toezeggingen gedaan en de voorbereidingen zijn in volle gang. Een tijdelijk onderkomen is gevonden in de voormalige school te  Wirdumerdraai, de verhuisdozen zijn ingepakt, aannemer Jan Boss staat in de startblokken, en met dit document is er eindelijk officieel de zekerheid dat het allemaal door gaat.

Een sobere plechtigheid was het. Twee tafeltjes en vijf stoelen op anderhalve meter afstand tussen de chaos van een ontmanteld Dorpshuis. Voorzitter Corine Jansen, secretaris Gert Jan Roessink en bestuurslid Hans Rietkerk waren er namens het Dorpshuis en Sierk Werner en Lonneke Landstra namens de Nationaal Coördinator Groningen. Een kopje thee, nog even wat vragen over en weer omtrent de praktische uitvoering, en toen konden de handtekeningen gezet worden.

Een lange periode van taaie onderhandelingen werd hiermee succesvol afgesloten. Een felicitatie meer dan waard.

 

Hoe gaat het nu verder

Aannemer Jan Boss begint op 10 augustus met de voorbereidende werkzaamheden, en op 17 augustus wordt de inventaris van het dorpshuis door een verhuizer overgebracht naar de school.

Onder normale omstandigheden was de week van 10 tot 14 augustus onze dorpse feestweek. Omdat de jeugdweek niet meer bestaat, en het Dorpshuis niet meer gebruikt kan worden gaat het dit jaar allemaal wat anders.

Voor de jeugd is er nog een middag met allerlei activiteiten op woensdag 12 augustus. De traditionele avondactiviteiten zoals de fietstocht op dinsdag, volleybal op woensdag, zeskamp op donderdag en feestavond op vrijdag gaan wel zoveel mogelijk door. Dat zal gebeuren op het terrein achter de school. Zo kunnen we vast wennen aan het nieuwe onderkomen.

Alles met inachtneming van de Corona maatregelen van het R.I.V.M.

 

Oproep

In de weken voorafgaand aan de verhuizing zullen er al vast wat spullen naar Wirdumerdraai gebracht moeten worden.

Dat gebeurt op zaterdag 8 augustus. Ook na de verhuizing is er nog een hoop werk om het nieuwe onderkomen in te richten. Het Dorpshuis kan daarbij wel wat hulp gebruiken.

Daarom een dringende oproep: Draag je het Dorpshuis een warm hart toe, en heb je de tijd en de gelegenheid om op 8 augustus of latere momenten mee te helpen bij deze klussen, geef je dan op bij Hans Rietkerk, tel 0614263103 of liever nog via email: dorpshuiswirdum@gmail.com

 

Zonder jullie hulp redden ze het niet.