Inspirerend avondje dorpshuis

 

Dinsdagavond 28 januari was de bijpraat avond van het Dorpshuis. Een goed initiatief van het bestuur om ons bij te praten over de huidige stand van zaken. Voorzitter Corine Jansen hield een inleiding, waarin wel enige teleurstelling doorklonk dat plannen steeds maar uitgesteld werden, en dat nog steeds niet zeker is hoe de versterking van het gebouw er precies uit gaat zien. Maar realisatie is nu toch wel heel dichtbij.

Zo als het er nu uitziet begint aannemer Jan Boss na de bouwvakvakantie met de verbouwing. In mei van dit jaar worden er containers geplaatst zodat met het ontruimen een begin kan worden gemaakt. Iedere gebruiker van het dorpshuis is dan in de gelegenheid om spullen die daar opgeslagen zijn weg te halen en op te ruimen. Vervolgens verhuist het dorpshuis naar een tijdelijk onderkomen in de voormalige school te Wirdumerdraai.

Voor de versterking is de financiering rond, en voor de verbouwing zijn reeds diverse subsidies toegezegd. Maar voor de inrichting is er nog wel het een en ander nodig, zeker als we kijken naar het veelbelovende conceptontwerp dat interieurarchitect Miranda van Zalm uit Bedum deze avond presenteerde. Aan de hand van schitterende 2D en 3D beelden leidde ze ons rond door een verrassend sfeervolle dorpse huiskamer, klaar voor de toekomst en klaar voor een grote variatie aan gebruiksmogelijkheden. Van een gezellige bar waar nu de bestuurskamer en de keuken is tot een grote zaal die zowel voor feesten, film en toneel als voor vergaderingen, workshops en tal van andere activiteiten gebruikt kan worden.

Een levendige discussie met de aanwezigen, voornamelijk frequente gebruikers van het dorpshuis, leverde nog weer nieuwe ideeën op om de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

In hoeverre de plannen werkelijk gerealiseerd kunnen worden zal voor een groot deel van de Wirdumers afhangen.

Daarom bij deze een oproep aan alle inwoners: Hoe kunnen wij zoveel mogelijk geld inzamelen om dat prachtige dorpshuis te realiseren?

Reacties van jong en oud zijn welkom bij het bestuur. U vindt hun namen op deze website onder Wirdum/Verenigingen/Dorpshuis.

Foto's met dank aan Zalm interieurontwerp, Bedum.