Dorpshuis opgeleverd

We hebben er lang naar uitgekeken, maar 12 maart was het dan eindelijk zo ver. Ons geheel versterkte en verbouwde dorpshuis werd opgeleverd door aannemer Jan Boss.

Net geen 7 maanden nadat begonnen werd met de verbouwing en versterking van het dorpshuis vond op 12 maart jl. de bouwkundige oplevering plaats. “Rondom Wirdum” mocht even een kijkje nemen in het nog maagdelijke dorpshuis. We hadden de bouw al een beetje kunnen volgen dankzij de foto's die Henk de Wilde regelmatig publiceerde op de website. We schreven ook al eens over het prachtige ontwerp van binnenhuisarchitect Miranda van Zalm. Om nu het resultaat van maanden werk te kunnen aanschouwen was een verrassende ervaring. Veel ruimer dan gedacht, prachtige warme kleuren, een ruime bar voor een gezellig samenzijn, een imponerende professionele keuken, waar straks met plezier gewerkt kan worden en mooie ruime toiletten. De grote zaal lijkt veel ruimer dan voorheen en is door een wegneembare scheidingswand gescheiden van de bar. Hierdoor kan het dorpshuis voor zeer uiteenlopende evenementen gebruikt worden. Film, toneel, muziek, feesten, jeugdclubs, vergaderingen of een gezellige borrel. Kortom, onze dorpse huiskamer heeft een geweldige metamorfose ondergaan en nodigt weer uit om daar je dorpsgenoten te ontmoeten bij tal van activiteiten. De hoofdingang bevindt zich nu aan de achterzijde waar ook een ruime garderobe is gesitueerd.

Het streven is om het Dorpshuis eind april weer helemaal in gebruik te kunnen nemen. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van de dan geldende Corona maatregelen.

Foto Henk de Wilde. Voor meer foto's van de verbouwing zie hieronder


De verbouwing van het dorpshuis. De vorderingen worden vastgelegd door Henk de Wilde.