Update Noaberschap 5 november 2021

 

Op 2 november is de werkgroep Noaberschap in Wirdum bijeen geweest.

Op deze bijeenkomst is door de aanwezigen besloten om gezien de huidige covid – situatie door te gaan als werkgroep.

Klik hier voor de volledige brief/update


1 Jaar Noaberschap in Wirdum

Een jaar waarin veel mensen te maken kregen met het Covid-19 virus, zelf ziek werden of familie of vrienden of buren die werden geraakt op de een of andere manier. Nu we achterom kunnen kijken blijkt dat het virus nogal wat slachtoffers heeft gemaakt.

Wij, als inwoners van Wirdum, maar ook de overige bevolking op deze wereld, zitten inmiddels al een jaar vast aan allerlei maatregelen om het virus op afstand te houden. Maatregelen die elkaar opvolgen, die ons hele “normale” leventje hebben ontwricht.

Maar we houden vol, we zijn samen sterk en er komt een dag dat we er hopelijk uitkomen.

Het Noaberschap bestaat inmiddels 1 jaar. We zijn trots dat we het hebben opgericht, in een hele korte tijd, met zoveel fantastische vrijwilligers.

Ook zijn we blij dat het Noaberschap, tot nu toe, nauwelijks in actie is geweest, want dat betekent dat er onder de Wirdumers, of weinig ziekte of quarantaine is, of men zelf redzaam is, of dat er familie of burenhulp aanwezig is.

Gelukkig is het vaccineren begonnen en is er een klein deel van de bevolking nu redelijk beschermd. Dit zal de komende tijd alleen maar toenemen.

Dus er is “zicht” op normale tijden. Het Noaberschap blijft voorlopig in de huidige vorm bestaan.

Dus mocht u hulp nodig hebben nav de corona maatregelen neem dan contact met ons op.

Wij kunnen voor u de boodschappen doen of de medicijnen halen, de hond uitlaten of andere praktische zaken helpen oplossen. Ook een telefoontje voor een praatje behoort tot de mogelijkheden.

Wij zijn er voor u/jullie.

We houden vol.......samen sterk !!!


Noaberschap in Coronatijd

In Wirdum zijn we er om elkaar te helpen in deze moeilijke tijd. Sommige mensen hebben hun familie in de buurt en kunnen of willen deze zorg onderling regelen. Maar dit geldt niet voor iedereen. Hulp vragen is niet altijd makkelijk en hulp aanbieden ook niet altijd; je weet nooit of de ander daar wel op zit te wachten.

Daarom heeft Wirdum het plan opgevat om vraag en aanbod bij elkaar te brengen door middel van een noaberschap-hulplijn.

  • Praktische vragen. Wanneer u bijvoorbeeld op zoekt bent naar hulp bij het halen van boodschappen of medicijnen. Misschien zoekt u een kinderoppas vanwege u baan of iemand die de hond kan uitlaten, omdat u het huis niet uit kan.
  • Overige hulpvragen. Als u (of iemand in uw omgeving) psychische en/of lichamelijke klachten ondervindt. Of wanneer er knelpunten ontstaan, omdat taken niet meer door een externe hulp worden opgepakt bijvoorbeeld.
  • Luisterend oor. Gewoon een praatje van mens tot mens via de telefoon

 

De coördinator van de noaberschap-hulplijn Anita Overzet probeert hulpvraag en aanbod zoveel mogelijk bij elkaar te brengen.

 

Telefoon:                   0596-571617  of  06-57360523

Adres:                        Stadsweg 18 Wirdum

Mail:                           anitaoverzet@live.nl