Fotoclub de Wiemers  

                                                                       

Fotoclub “de Wiemers” is een kleine, naar ontwikkeling en vernieuwing strevende fotoclub. Maar ook een club waar naast de creatieve activiteiten gezelligheid en betrokkenheid een wezenlijke plaats innemen. De club telt door de jaren heen wisselend zo’n 18 tot 22 leden, afkomstig uit de wijde regio rondom Loppersum.

Fotoclub “de Wiemers” beschikt over digitale apparatuur waarmee individuele foto’s en series of themafoto’s kunnen worden gepresenteerd. Op verzoek van derden of op eigen initiatief worden exposities ingericht en, al naar gelang de beschikbare ruimte, in omvang aangepast. Naast vrije onderwerpen worden foto’s volgens bepaalde thema’s gemaakt, die voor te worden getoond aan een positief kritische beschouwing door de aanwezige leden worden onderworpen. Voor alle leden staat daarbij centraal: leren door kijken, durven en doen.

Onder de leden van de club zijn beginners, maar ook gevorderden, waardoor er voldoende kennis in huis is om bovenstaand uitgangspunt handen en voeten te geven.

Traditiegetrouw komt de club eens per jaar, doorgaans op Koningsdag, met een expositie in de monumentale N.H. kerk in Loppersum welke door veel belangstellenden wordt bezocht.

De activiteiten in het kort:

  1. Het maken van foto’s, bespreken en beoordelen daarvan
  2. Jaarlijkse uitwisseling met andere fotoclubs
  3. Studiowerk voor portret en stilleven
  4. Presentatie en workshops
  5. Excursies voor fotografie op locatie
  6. Opdrachten voor derden

 

 Fotoclub “de Wiemers” heeft zijn bijeenkomsten altijd op de eerste donderdag van de maand in het dorpshuis in Wirdum. Als U/jij belangstelling heeft/hebt om eens vrijblijvend één of meerdere avonden bij te wonen, bent U/ben jij van harte welkom.

 Er kan daarvoor contact worden opgenomen met Pieter Jan Boven 0596-572311 of Joop Siepel 06-24684046

Voor meer informatie zie onze website www.fotoclubdewiemers.nl