31 januari

The Children Act

Fiona May (Emma Thompson) is een gezaghebbende kinderrechter. Ze beslist over het lot van kinderen in de meest uiteenlopende zaken. Net wanneer haar echtgenoot haar wijst op hoezeer haar werk haar opslokt en hoe hun huwelijk daaronder lijdt, wordt ze benaderd voor een van haar moeilijkste zaken ooit: een spoedprocedure omtrent de 17-jarige Adam (Fionn Whitehead), die op sterven ligt. Hij kan gered worden door een bloedtransfusie maar als Jehova’s getuigen weigeren zowel zijn ouders als de jongen zelf hieraan mee te werken. Moet May tegen zijn wil ingaan of zijn geloof respecteren?


Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=2fzJkshShkA

 

Begin film: 20.00 uur

Entree: 5 euro

 

28 februari

Liebe in den Gängen

Nadat de verlegen, in zichzelf gekeerde bouwvakker Christian wordt ontslagen, neemt hij een baantje aan in een groothandel in Leipzig. Bruno van de drankafdeling neemt hem onder zijn
hoede en wordt al snel een vaderfiguur voor hem. Hij leert hem hoe hij een vorkheftruck moet bedienen naast andere kneepjes van het vak. Als Christian Marion van de zoetwarenafdeling tegenkomt, valt hij direct voor haar mysterieuze uitstraling. In de pauzes bij de koffieautomaat leren ze elkaar beter kennen. Maar Marion is getrouwd en Christians gevoelens lijken niet te worden beantwoord, zeker als Marion op een dag niet meer komt opdagen. Dit is een zware klap voor Christian die weer in een diep gat dreigt te zakken.

Trailer: https://www.filmvandaag.nl/film/104349-liebe-in-den-gangen#trailer

 

Begin film: 20.00 uur

Entree: 5 euro