https://bevinggevoeld.nl/gasbevingen/content/adresdata.php?postcode=9917PK&huisnummer=2&huisletter=&toevoeging=

 

Het is mogelijk om op de site www.bevinggevoeld.nl  het bevingspaspoort van jouw woning te bekijken. Bovenstaande link is het adres van het dorpshuis aan de Fromaweg 2

Op de foto zie je rode, blauwe en grijze bolletjes van aardbevingen die Wirdum als epicentrum hadden.


Ondersteuning bij afhandeling mijnbouwschade tijdens corona

We leven momenteel in een rare tijd waarin er veel op ons allen afkomt. We moeten wennen aan een situatie die afwijkt van het leven dat we gewend waren. Bewonerssteunpunt Stut-en-Steun staat echter onverminderd klaar voor mijnbouwgedupeerden. De medewerkers werken weliswaar thuis en fysiek afspreken, aanwezig zijn bij inspecties en het houden van inloopspreekuren is momenteel niet mogelijk. Veiligheid staat voorop en om die reden houdt Stut-en-Steun zich strikt aan de regels die zijn opgesteld door RIVM en het kabinet. Gelukkig kunnen bewoners via telefoon en mail gewoon ondersteuning krijgen. Ze hoeven daarom zeker niet te schromen om ook, of juist in deze tijd contact met Stut-en-Steun op te nemen voor hulp en ondersteuning bij de afhandeling van mijnbouwschade.

Wat is Stut-en-Steun?
Stut-en-Steun is een onafhankelijk bewonerssteunpunt voor iedereen die schadelijke gevolgen ondervindt van de mijnbouwactiviteiten in Groningen. Stut-en-Steun bestaat bijna 4 jaar en is opgericht door de Groninger Bodem Beweging en het Groninger Gasberaad. Stut-en-Steun biedt kosteloos ondersteuning in de processen rond schademelding, schadeafhandeling, versterken en waardedaling. Het steunpunt helpt zowel huiseigenaren als huurders met het opstellen van een zienswijze of bezwaarschrift of het voorbereiden van bijvoorbeeld een gesprek, inspectie of hoorzitting. Als het contact tussen gedupeerde en NAM, NCG of TCMG vastloopt, biedt Stut-en-Steun ondersteuning om het proces weer in beweging te krijgen. Stut-en-Steun biedt haar ondersteuning kosteloos aan en is daardoor laagdrempelig voor mensen die deze steun goed kunnen gebruiken.

 

Stut-en-Steun
Spoorbaan 1
9901 DD Appingedam (tijdens coronacrisis geen bezoekadres)
050-2112044
welkom@stutensteun.nl