In oktober start het muziekcafé weer na de zomerstop!

30 oktober om precies te zijn! Met Bert Kremer

''Mijn naam is Bert Kremer en na een carrière op kantoor heb ik de laptop weggesmeten, de deur achter me dichtgetrokken en ben ik mij gaan richten op het schrijven van Nederlandstalige liedjes, poëzie en verhalen. Ik wil mijzelf geen protestzanger noemen, maar uit mijn teksten blijkt wel duidelijk dat ik mij zorgen maak over de dingen die we doen en die we niet doen.

In de afgelopen periode heb ik het programma ‘ik ben de ander’ geschreven met betrekking tot de 4-5 mei herdenking en heb deze samen met andere musici een aantal malen in de maanden april en mei ten gehore gebracht in diverse dorpen. Mijn eigen liederen/liedjes werden gecombineerd met bestaande teksten en gedichten. Op dit moment ben ik bezig met het afronden van een nieuw programma met de titel ‘het goede leven’ waarin thema’s als klimaat, oorlog, afscheid en de liefde langskomen.

Middels gesproken woord, poëzie en mijzelf begeleidend op de gitaar zal ik het publiek verpozen met een voorstelling van één- tot anderhalf uur (afhankelijk wat afgesproken wordt).
Daar ik nog niet zo lang bezig ben, heb ik nog geen website en is er ook nog geen materiaal van mij (solo) digitaal beschikbaar. Hopelijk komt dit spoedig.
Wel wat ander werk van mij ter inspiratie:
- een clip Het goede leven met band DEON zie DEON Het Goede Leven - YouTube;
- lied over Nelson Mandela: een heel mooi hart - YouTube).

Hieronder nog een aantal reacties van bezoekers naar aanleiding van de voorstelling ‘ik ben de ander’:

  1. Bert rijgt in vijf kwartier liedteksten, gedichten en citaten uit speeches van wereldleiders vloeiend aaneen. Het resultaat is een prachtige ketting van oorlog, verdriet, bevrijding en vrijheid. (uit een recensie van een bezoekster)
  2. Ontroerend, intiem en prachtig.
  3. Het was een prachtige voorstelling.
  4. Theaterwaardig ''

 

Aanvang 15.00 uur  Entree 5 euro

 

Muziekcafe Wirdum