DIACONAAL MEDEWERKER van de Protestantse gemeente Winneweer-  Garrelsweer-Wirdum

Als diaconaal medewerker werk ik, op vrijwillige basis, voor gezinnen en/of
alleenstaanden binnen of buiten onze kerk, in bovengenoemde 3 dorpen en eventueel daarbuiten. Vanuit deze functie  hoop ik op verschillende gebieden iets voor anderen te kunnen betekenen.

Het zal u wellicht niet ontgaan zijn dat er veel eenzaamheid, armoede,verslavingsproblematiek en nog veel meer narigheid in Nederland heerst. Helaas ook in onze provincie en zéker ook in onze dorpen. 


Mocht u zich op welke manier dan ook herkennen in bovenstaand, wilt u een luisterend oor, heeft u financiële problemen waar u geen doorzicht meer in hebt, heeft u het idee dat alcohol, drugs, gokken u in de greep lijkt te krijgen
of zijn er andere gedachten die u graag in alle rust eens met iemand wilt bespreken?
Weet niet bij wie u terecht kunt? Dan kunt u een beroep doen op de diaconaal medewerker. Wellicht komen wij samen tot oplossingen van uw probleem of is een doorverwijzing naar een passende instantie een mogelijkheid. Het is ook mogelijk dat het bespreken van uw situatie voor u al wat meer ‘lucht geeft’ en ruimte in uw hoofd.


Uiteraard is datgene wat tussen u en de diaconaal medewerker aan de orde komt vertrouwelijk en zal dit pas met anderen besproken worden als u daar toestemming voor geeft. Daarnaast nog het volgende: mocht het zo zijn dat ú nood ziet in onze gemeente, dan kunt u dit aan mij doorgeven. Voel u vrij een beroep op mij te doen. Samen kunnen we misschien tot een oplossing komen van datgene waar u zorgen over heeft.


Bereikbaar op de volgende wijze: helpendehand@pkngww.nl