28 Januari, bijpraatavond verhuizing dorpshuis

Zowel het dorpshuis van Garrelsweer als het dorpshuis van Wirdum zullen in de leegstaande school aan de Stadsweg hun intrek nemen tijdens de versterkingsoperatie. De school staat grotendeels leeg, en zo hebben zowel Garrelsweer als Wirdum op deze manier geen dure noodgebouwen nodig. Het past mooi, want dorpshuis Weersterheem wordt begin januari al aangepakt. Ze verwachten een maand of twee, drie nodig te hebben. Omstreeks april zou ons dorpshuis kunnen verhuizen naar de Stadsweg.

Ruimte genoeg

Voor de dorpshuizen zijn de ruimtes van de voormalige lokalen van groep 1 en 2 en van groep 3 en 4 beschikbaar, alsmede de hoofdingang, toiletten en bergruimte. De gehele westkant van het gebouw dus. Met een aantal kleine aanpassingen (een keukenblok en een bar) zijn de ruimtes uitermate geschikt om als tijdelijk dorpshuis te fungeren. Hoe een en ander georganiseerd gaat worden, wat er nodig is aan hulp van vrijwilligers, maar ook alles omtrent de versterking en verbouwing van ons huidige dorpshuis zal duidelijk worden op de bijpraatavond op dinsdag 28 januari, dan nog in ons huidige dorpshuis. De avond begint om 19.30 uur. Komt allen!


Western Party ~ 15 februari

We beginnen het jaar weer spetterend! Op 15 februari aanstaande organiseren wij als PartyCrew Garrelsweer namelijk een Western Party!

Waar: Stadsweg 76A Garrelsweer

Wanneer: zaterdag 15-2-’20

Tijd: 21:00uur - 01:00uur

Dresscode: Cowboys en indianen

Voor wie: Iedereen!

Entree: Gratis! (voor de eerste 50 een welkomstcadeau)

We hopen jullie allemaal de 15e te zien en er samen met ons een denderend feest van te maken!

                                                                                                                   Party Crew Garrelsweer 

                                                                                                                  (Volg ons ook op Facebook en Instagram)


Uitvoering 15 februari en 22 februari

Op zaterdag 15 februari en zaterdag 22 februari speelt toneelvereniging “Vriendschap” in het dorpshuis te Wirdum het stuk:

Marius, wat moakst mie nou…?!

Het is een blijspel in drie bedrijven en zoals altijd in het Gronings.

Korte inhoud:

Marius het genog van t saaie, boeren leven. Hai gaait noar de grote stad woar hai bie de plietsie solliciteert en in n pension gaait wonen. Zien pa en moe binnen het nait ains mit zien keuze mor via zien bruir mailt hai zien oalders regelmoatig trots houveul succes hai het bie de plietsie. De werkelekhaid is wel n beetje aans….  Doar kommen zien oalders snel achter as ze zich zörgen moaken over zien oaventuurleke leven en plots kommen opdoagen in t pension.

De avond begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 6,00.

Na afloop wordt er een verloting gehouden.

Kaarten zijn te reserveren via Luit, telefoonnummer 572809 of via facebook toneelvereniging vriendschap


Vakantie bijbelweek voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie zijn ook alle kinderen uit Wirdum uitgenodigd om te komen spelen en knutselen achter de kerk van Garrelsweer. Elke ochtend zijn er verschillende activiteiten. Er is een knutseltafel, een handwerktafel en een spelletjestafel. Je kunt ook meehelpen om de grootste knikkerbaan van Groningen te maken als je handig bent met zaag en schroevendraaier. Elke dag kun je een ander proefje doen waarmee je iets over water kunt ontdekken. Verder is er woensdagmorgen een workshop Dans (gymschoenen meenemen). Op vrijdag komt Annelies Ozinga. Zij is duiker en zal daar over komen vertellen.

Wij zorgen elke morgen voor een broodje, melk, koekjes en limonade (halal). Alle kinderen uit Garrelsweer, Winneweer en Wirdum zijn uitgenodigd. Je hoeft geen lid van de kerk te zijn. Iedereen is welkom of je nu christen, moslim, twijfelaar of niets bent. Als je maar respect hebt voor de overtuigingen van anderen en naar het bijbelverhaal wilt luisteren. Wij zullen op onze beurt respect voor jou en jouw opvattingen hebben. Je hoeft je niet op te geven en je kunt kiezen hoeveel ochtenden je komt.

Plaats: achter de kerk in Garrelsweer

Tijd: van 9:45 tot 11:45

Data: 17-2-2020 tot en met 21-2-2020

Informatie: Lilian de Wit, Lenie de Bruijn, “Oma Bouma” of ds. Christel Minnaard (0623061015/ predikant@pkngww.nl).

 

De Brandweer komt!

Dinsdag 10:15 komt de brandweer van Loppersum vertellen over hun werk en over brandveiligheid. Alle kinderen en alle andere geïnteresseerden zijn welkom achter de kerk van Garrelsweer.

 

Ook buiten de schoolvakantie kun je achter de kerk van Garrelsweer komen spelen en knutselen. Op de laatste woensdagmiddag van de maand ben je welkom bij het Trefpunt.

Van 14:00 tot 16:00 (de tijd is veranderd!)

De eerstvolgende keer is 29-1-2020.

We gaan dan appelmoes maken dus neem een bakje mee!


       27 februari Damster Komedie: "n Misreken (pas op voor de buren)"

       Afd. Garrelsweer-Wirdum-Winneweer 

       Op donderdag 27 februari 2020 om 19.30 uur
       treedt op Damster Komedie met: “n Misreken (pas op voor de buren)” een blijspel in drie               bedrijven geschreven door Hans van Wijngaarden.

                                                                    Plaats: Dorpshuis Wirdum.  Zaal is open om 19.00 uur. Gasten zijn hartelijk welkom. Entree
                                                                    leden 6 euro en gasten 7,50 euro. Wilt u meer info bel dan: 572761.

 


Dit jaar organiseert dorpsbelangen Wirdum weer een pruiverij op zaterdag 14 Maart 2020 in het dorpshuis. We beginnen om 18:00uur.

Stamppotjes

Verschillende mensen uit het dorp koken weer stampotjes naar eigen soms oude recepten die heerlijk passen bij het maartse weerbeeld. U kunt proeven van verschillende stampotjes en in gesprek gaan met elkaar.

Opgave!

De prijzen zijn bescheiden voor deze heerlijke maaltijd.

Voor leden van dorpsbelangen              € 8,50

Voor niet leden                                        €10,00

Kids tot 12 Jaar                                        € 6,00

U kunt zich opgeven bij:

Rene Westerdijk email: rene_westerdijk@hotmail.com  tel. 06 44870634

Anna Lieuwes email: g.lieuwes@hetnet.nl tel. 0596573172