Bankje geplaatst

Eind januari is het bankje geplaatst op het veld naast het dorpshuis met uitzicht op de kerk. Afgelopen zomer vroegen we de gemeente naar de beste plek voor een boom en een bankje in uw dorp. Er kwamen ruim 400 reacties binnen.

De top 3 van Wirdum was:

1. Op het kerkterrein bij de ingang.

2. Veld naast dorpshuis met uitzicht op kerk.

3. Rondom Wirdumerklap.

Naast het bankje staat een paaltje: Samen vertellen we ons verhaal. Er staat een link naar www.moiloppersum.nl. Hierop staan de mooiste momenten van 30 jaar gemeente Loppersum.

Banken

De banken worden gemaakt door de firma Leerbouwen uit Groningen. Dit bedrijf heeft als doel om mensen op te leiden voor beroepen in de bouwsector. De banken worden gemaakt van hout uit de omgeving.


Burgemeester Beukema houdt elke week een burgemeesterspreekuur

Elke week houdt burgemeester Gerard Beukema spreekuur voor inwoners en ondernemers van de gemeente. De burgemeester wil graag weten wat jou bezighoudt.

Heb je een vraag of een idee?
Wil je jouw zorgen delen over de coronacrisis of wil je een ander onderwerp bespreken? Je kunt een afspraak maken bij het bestuurssecretariaat via e-mail: bestuurssecretariaat@eemsdelta.nl of telefonisch via 14 05 96.

In verband met het coronavirus worden alle geldende maatregelen, zoals de 1,5 meter afstand in acht genomen. Het overleg kan gehouden worden in de gemeentehuizen in Appingedam, Delfzijl en Loppersum. Het is het ook mogelijk om het overleg digitaal te doen.


Bezoek aan Wirdum door gebiedsregisseur Eemsdelta West

Een mooie en hele nuttige rondleiding gekregen door Eddie Rijnsewijn van Dorpsbelangen door het twee wierden dorpje Wirdum.

Plannen, wensen en ideeën te over. Een prachtig nieuw dorpshuis wat in april klaar moet zijn, een forse versterkingsoperatie wat de gemoederen bezig houdt, plannen voor een fietspad richting Loppersum en het herstellen van de in vroegere tijden afgegraven wierde.

Wat een actie in dit 500 tellende idyllische door de N360 gespleten dorp en wat een mooie historie ligt hier. Aldus gebiedsregisseur gemeente Eemsdelta. Hieronder een fotoreportage door de ogen van Klaas Bult.


Meldpunt Openbare Ruimte

Heeft u een melding over bijvoorbeeld slechte bestrating, kapotte verlichting, een riolering die zorgt voor overstromende putten of het groenonderhoud? Dan kunt u dit melden via https://eemsdelta.nl/iets-melden

Via het meldpunt op de website kunt u met uw mobiele apparaat gemakkelijk een foto uploaden van uw melding.

Geef als het om kapotte straatverlichting gaat ook het lantaarnpaalnummer door. Het nummer vindt u op een sticker op de lantaarnpaal. Het nummer bestaat uit 1 letter en 4 cijfers.

 

Voor een dringende storing of een melding waar uit veiligheidsoverwegingen direct actie op moet worden ondernomen, kunt u bellen naar 14 05 96.

app

De voormalige gemeenten Delfzijl en Loppersum hadden een app. Met de app kon u een melding doen over de openbare ruimte. De apps doen het niet meer. U kunt de app op uw mobiele apparaat verwijderen.