Bomen en bankjes

Afgelopen zomer vroegen we u naar de beste plek voor een boom en een bankje in uw dorp. Er kwamen ruim 400 reacties binnen.

De top 3 van Wirdum is:

1. Op het kerkterrein bij de ingang.

2. Veld naast dorpshuis met uitzicht op kerk.

3. Rondom Wirdumerklap.

Boom: wilde appel of sierkers.

 

 

Geschikte locaties

Zoals u misschien kunt begrijpen was het een hele puzzel om alle reacties te sorteren. Maar het is gelukt! Per dorp is er nu een top 3 van meest genoemde locaties. De komende weken gaan onze collega's van de buitendienst op pad om te bekijken wat de meest geschikte locatie is voor een boom en een bank. Hierbij houden we rekening met de grondsoort, of er voldoende ruimte is en of de genoemde locatie gemeentegrond is.

Banken

De banken worden gemaakt door de firma Leerbouwen uit Groningen. Dit bedrijf heeft als doel om mensen op te leiden voor beroepen in de bouwsector. De banken worden gemaakt van hout uit de omgeving. We verwachten de eerste bomen en bankjes half november te kunnen plaatsen.

Boomsoorten

Inwoners konden kiezen uit vier verschillende boomsoorten. Staat de boom binnen de bebouwde kom? Dan kon er gekozen worden uit de sierpeer of sierkers. Buiten de bebouwde kom kon er gekozen worden tussen de meidoorn of de wilde appel.

 


Uitnodiging: digitale inwonersavonden Lopster Dorpenprogramma

 

‘Wat heeft u nodig om goed te kunnen leven?’ Deze vraag stelden wij in 2018/2019 aan onze inwoners. Op een laag- drempelige manier haalden we informatie op over wat er leeft in de zeventien dorpen. De informatie die we hebben verzameld vormde de basis van het Lopster Dorpenprogramma. Aanleiding voor het Lopster Dorpenprogramma is het Nationaal Programma Groningen.

We praten u graag bij over het Lopster Dorpenprogramma. Daarom nodigen we u uit voor een digitale inwonersavond. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we u meer over de totstandkoming van het programma, welke projecten er tot nu
toe zijn gerealiseerd en wat er achter de schermen gebeurt. Ook kijken we met elkaar vooruit naar de nieuwe gemeente Eemsdelta. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen. Vanwege de coronamaatregelen organiseren wij geen fysieke bijeenkomsten maar digitale bijeenkomsten.

Eenum, Garrelsweer, Loppersum, Oosterwijtwerd, Wirdum
• Datum: donderdag 5 november
• Tijd: 19.30 uur – 20.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.

Wilt u aanwezig zijn bij één van de digitale inwonersavonden? Meld u dan aan via: www.loppersum.nl/dorpenprogramma

Voorafgaand aan de digitale inwonersavond ontvangt u per e-mail instructies over hoe u kunt deelnemen.

Wij hopen u te ontmoeten tijdens de digitale inwonersavonden!

 

 


Meldpunt Openbare Ruimte

De gemeente Loppersum vindt het belangrijk dat meldingen over de openbare ruimte snel worden opgelost. Inwoners van de gemeente kunnen meldingen over de openbare ruimte digitaal doorgeven via het Meldpunt Openbare Ruime. Het gaat dan bijvoorbeeld over losliggende stoeptegels, zwerfafval en lantaarnpalen die het niet doen.
"Het doel van het Meldpunt Openbare Ruimte is meldingen klantgerichter en sneller af te handelen. 
Het Meldpunt Openbare Ruimte is te benaderen via de gemeentelijke app Gemeente Loppersum (gratis te downloaden via Playstore of Appstore) en via www.loppersum.nl/meldingen

Inwoners mogen meldingen over de openbare ruimte ook telefonisch of via e-mail doorgeven. In verband met de coronamaatregelen is het gemeentehuis momenteel alleen geopend op afspraak.